Alhamdulillah

Tuesday, 17 June 2014

Floria 2014 yang indah~episode 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini nak kongsi sedikit pengalaman kami mengunjungi Floria (Festival Bunga dan Taman 2014)  di Putrajaya. Festival ini berlangsung dari 14-22 Jun 2014. Tiket masuk yang dikenakan ialah RM3 untuk dewasa. 

Ini kali pertama kami berpeluang berkunjung ke Floria. Bunga tema untuk tahun ini ialah bunga Begonia.

Ada pelbagai taman dipamerkan, antaranya:

Taman Begonia
Taman Orkid
Taman Diraja
Taman Pereka
Taman Raja Sehari
Taman Bandar
Tea Party Garden
Floral Pavillion
Taman Kucing & pertandingan kucing
The Hanging Garden (Taman Terapung)
Landscape Decorative Walls
Pertandingan Rekabentuk Taman
ect.


Semuanya memang cantik dan menarik! So, jom layan gambar2 di bawah ye.

Cantiknya!



Subhanallah!


Mini Ready-made terrarium!...So in love with this!





Maskot Floria




Taman Raja Sehari

Taman Raja Sehari
Taman Raja Sehari

Taman Raja Sehari

Taman Raja Sehari

Taman Raja Sehari
Flowers pop-up book yang sangat cantik! Nak buku cenggini!!!

Flowers pop-up book yang sangat cantik! Nak buku cenggini!!!

Flowers pop-up book yang sangat cantik! Nak buku cenggini!!!

Celebrate Love!


Antara kucing yang menyertai pertandingan

Taman kucing

The Hanging Garden
Taman Diraja

Taman Diraja

Taman Diraja

Taman Diraja

Taman Diraja

Taman Diraja
Aiisshh dah banyak sangat photo ni. Sedar x sedar i dah upload 33 keping pic! Apa kata kita sambung next episode lak ye! Jangan lupa tau..masih banyak gambar yang menarik nanti hihi.

Sekian, wassalam!

12 comments:

Kakzakie said...

Bestnya Aida. Kakak kalau tengok bunga boleh leka dibuatnya. Orkid, ros dan bunga raya koleksi kakak tau. Kakak sukaaaaa sangat:)

Tuan Juhaida said...

Jom akak gi floria....!mmg cantik2 sgt bunganya

:: Cik Viva :: said...

cantiknya..teringin nak pergi..sy suka part payung tu, wpun takde kena mengena dgn bunga-bungaan..hehe

Mummydearie said...

Dah sampai rupanya TJ ke Floria. Cantiknya munge-munge dalam taman. Kalaulah mak mentua den nampak, mahu takmo balik cara gini :)

Rozita Ismail said...

hihi..ida pun dah cam raja sehari dah!!ngan kuning kaler diraja bak rama2 diraja dah...match sesangat ngan tema diraja tu...:)

Rozita Ismail said...

hihi..ida pun dah cam raja sehari dah!!ngan kuning kaler diraja bak rama2 diraja dah...match sesangat ngan tema diraja tu...:)

Rozita Ismail said...

hihi..ida pun dah cam raja sehari dah!!ngan kuning kaler diraja bak rama2 diraja dah...match sesangat ngan tema diraja tu...:)

Elly-daily said...

Cantik-cantiknyer! Miss the event padahal keja kat bangi je pun... haishhh rugi-rugi..

QasehnyaRania said...

cntik cntiknya.blom berpeluang lagi ke sana.

Kniedaz said...

dalam FB nampak rakan2 FB upload gambar berlatarbelakangkan payung warna warni tu tapi tak tau katne..rupa-rupanya kat Putrajaya ya...hehe

hainom OKje said...

TLBD sebok nak tgk kucing kat sini TJ....Sampai sudah tak pergi hehe...
Tengok gambar awak ni mcm best pulaklah TJ...

hainom OKje said...

TLBD sebok nak tgk kucing kat sini TJ....Sampai sudah tak pergi hehe...
Tengok gambar awak ni mcm best pulaklah TJ...