Alhamdulillah

Saturday, 21 September 2013

Hari Graduasi 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini (Jumaat, 20 september 2013), telah berlangsung Majlis Graduasi utk pelajar tingkatan 5 & 6 sekolahku. Alhamdulillah, majlis yang berlangsung di Hotel Flamingo telah berjalan dengan lancar dan sangat meriah. 



guru2 sempat bergambar sebelum majlis bermula



guru-guru 
guru-guru
Pengetua sedang berucap 
Tetamu kehormat sedang berucap untuk merasmikan Majlis Graduasi
Guru kelas form 5 memakai jubah hitam dengan bip oren dan mortar board hitam 
Para graduan sedang beratur untuk naik ke pentas untuk menerima sijil graduasi 
suasana di dalam dewan

me (as a form teacher) sedang membacakan senarai nama penerima graduasi untuk kelas 5 sains 1
Baca ikrar
semua guru yang terlibat untuk majlis ini sedang bergambar dengan VIP
^
^
^
^
^
^

Sekitar gambar kenanganku dengan pelajar2 tersayang!





















Batch  5 Sains 1 ~2013 

cikgu-cikgu posing gembira selepas majlis berakhir dengan jayanya.



pelbagai jenis sajian makanan disediakan 
instant photo


Sekian, ceritera ringkas yang diwarnai dengan gambar2 yang banyak untuk kenangan dalam perjalanan hidup kita . Tahniah cikgu ucapkan kepada semua para graduan ( tingkatan 5 & 6) dan good luck untuk SPM dan STPM 2013 nanti!
Wassalam!

15 comments:

umi alya said...

selamat berjaya ntuk pelajar ting. 5 & 6.. mg kejayaan sentiasa bersama kalian

Wirda Amir said...

Salam ju...

Byknya gmbr...cikgu2 ikut berposing ye..

Anak murid beso dari cikgu....gutluck utk SPM n STPM nanti....

Rozita Ismail said...

good luck wat stdnt spm n stpm sumer,moga kejayaan milik anda..phewiiiit!!!!cikgu2 sumer comei2...hehe

Tuan Juhaida said...

In shaa allah.tq ummi

Tuan Juhaida said...

Mmg...anak2 murid lg besar n tinggi dr cikgu hihi

Tuan Juhaida said...

Tq!

hainom OKje said...
This comment has been removed by the author.
hainom OKje said...

Tj....sekarang ni ada majlis gitu yeh....semua murid form 5 ke yg terpilih je TJ?

nurbijen said...

amboi, kemain lagi cikgu2 posing... cikgu pun tumpang happy anak2 didik dah graduate... semoga mereka berolah keputusan yg cemerlang :)

Tuan Juhaida said...

Ye...mmg dah lama ada majlis ni.tetiap tahun utk semua murid f5 n f6.jubah graduasi yg guru n murid pakai tupun mmg milik sekolah kami srndiri.malah ada sekolah bhampiran yg menyewa jubah graduasi dr sekolah kami utk majlis graduasi mereka

Tuan Juhaida said...

Biasa aa cikgu hihi..harap penat lelah cikgu berbalas dgn kejayaan anak murid nanti

aby said...

Anak2 harapan negara. Semoga sukses semua mereka

aTieYusof Family said...

Meriahnya! Seronok budak2 skrg siap ada graduasi lg...dulu2 tak merasa semua ni klu tak ke IPTA/IPTS..huhu..

Ummu Madihah said...

Salam Ju,

Budak2 sekarang ya, habis Foem 5 dah boleh pakai jubah graduasi. Kalau kita dulu tak masuk uni jangan harap berpeluang pakai jubah. Pun mereka ada yang adakan annual dinner, kat hotel juga. Pun kita dulu kat uni baru merasa masuk makan kat hotel.

aTieYusof Family said...

Salam singgah Jumaat kak:)