Alhamdulillah

Monday, 30 September 2013

Busy sedunia!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Wah, lamanya tak tulis entry baru...rindunyaaaaaa.....! Kenapa menyepi? Kerana sibuk 'pulun sakan' menanda kertas peperiksaan trial SPM(Biologi dan Kimia). Lega betul bila dah 'setel' tanda paper, key-in marks dan berbincang jawapan dengan pelajar. Tapi , lega pun sekejap je sebab kena 'pulun' sediakan set soalan untuk gerak gempur SPM (Biologi) dan peperiksaan akhir tahun form 4 (kertas Kimia)  bermula 7 oktober nanti . Aagghhhh!

Sepanjang minggu lepas (selain menanda kertas exam) , memang padat dengan pelbagai aktiviti. Antaranya ialah Majlis Anugerah Kokurikulum dan HEM. Tahun ini, aku sebagai penyelaras sukan dan permainan bertanggungjawab untuk 'type' dan 'print' sijil berkenaan (249 keping sijil!).

Sijil penyertaan & penghargaan yang dah siap di print.
^
^
^
^
^
^
^
^
^


Selain itu, pada minggu lepas,  para guru juga terlibat dengan Kursus I - THINK untuk meningkatkan profesionalisme guru dan mempelbagaikan serta mempermudahkan method pengajaran dan pembelajaran.



sign language untuk jenis2 peta pemikiran
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Pada hari Sabtu (28 september), kami sekeluarga menghadiri Karnival Kokurikulum di sekolah anak2 (sekolah rendah). Kebetulan MIL ada kat rumah, dia pun ikut sama ke Karnival tersebut. Memang meriah, macam2 ada. Paintball, golf, persembahan, pertandingan mewarna, bercerita dan lain-lain.




Pokok cactus untuk di jual
Haikal dan kawan2nya!

kawad kaki berirama yang best!
hand-made kerongsang..so colourful!
Danial menyertai pertandingan mewarna
Haikal sedang beratur untuk main paint ball


Haikal main paint ball

Danial menang tempat ke-3 pertandingan mewarna. Tahniah!
my hubby & his mum!

^
^
^
^
^
^
^
Ini pula menu pilihan little Danish untuk lunch selepas balik dari sekolah abang2nya!

chicken kebab sandwich with chips! Yummy!






p/s: Sebelum terlupa, nak selitkan kat sini juga tentang seorang pelajar sekolahku yang ditimpa musibah (rumah musnah dalam kebakaran). Semoga pelajar ini sekeluarga tabah dan bersabar dengan dugaan ini. In sha allah!

Sekian, wassalam!

14 comments:

Rozita Ismail said...

hari bz sedunia..tahniah wat danial..

hainom OKje said...

Okje teringat awak TJ tadi....ingat lps gi blog Relax Minda nkbterjah blog awak pulak....tiba tiba awak dah muncul hehe...
MIL kuat lagi yeh TJ...masih sanggup nk ikut gi karnival...kita kuat tu

hainom OKje said...

Okje teringat awak TJ tadi....ingat lps gi blog Relax Minda nkbterjah blog awak pulak....tiba tiba awak dah muncul hehe...
MIL kuat lagi yeh TJ...masih sanggup nk ikut gi karnival...kita kuat tu

aby said...

salam TJ ..
bila tengah datang kesibukan dengan tugasan .. blog pun kena tinggalkan dulu .. sekadar intai2 jer kan ..
semoga pelajar yg ditimpa musibah tu bersabar dgn ujian Allah swt

Ummu Madihah said...

Salam Ju,

Sibuk betul cikgu ni ya! Penuh padat jadualnya! Teringat pula Mak Aji zaman kerja dulu, pun sibuk juga. Alhamdulillah sekarang hidup lebih tenang, sesuai usia ynag semakin senja.

Tuan Juhaida said...

Bulan bz sedunia hihi

Tuan Juhaida said...

Wah bestnya...ingat juga okje kat sy hihi.MIL kuat lg..

Tuan Juhaida said...

Tulah.ramai yg sudi tampil mbantu pelajar ini dan keluarganya.alhamdulillah

Tuan Juhaida said...

Betul tu mak aji.semua impikan hidup yg lebih tenang tanpa tpaksa bkejar2 tak bkesudahan hihi

Knor said...

wah nampak bz sungguh..knor pun bz juga tu yg baru singgah ni...

penuh dgn aktiviti,elok sgtlah kan..semua berfaedah tak apa..

Kniedaz said...

Wah..memang sibuk..tapi sibuk macamana pun kena gak buat kerja kan..
Karnival tu sangat menarik la..ada idea nak buat utk Hari Mesra Pelanggan tahun depan hehe

Tuan Juhaida said...

Hehe biasalah hujung2 tahun ni budak nak spm. ..mmg busy la cikgu ajar f5

Tuan Juhaida said...

Mmg best karnival tu.ada ptandingan nasyid,pertunjukan kalam jamaie(choral speaking),sketsa n drama bm,arab n english,gerau2 jualan,game dll

Wirda Amir said...

Bz lagi ke ju..?