Alhamdulillah

Monday, 20 October 2014

Mak Arab celup yang vogue!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ini nak 'share' sedikit pengalaman manis kami minum petang dengan tema Arabian Style. Majlis 'Hi-tea' ini adalah jamuan akhir tahun untuk semua guru dan staf sokongan sekolahku. Majlis ini berlangsung dengan meriah, ceria dan santai . Lokasi pilihan kami tahun ini ialah Hotel Maya, KL. Majlis bermula pukul 12-4 ptg (Sabtu,18 Okt 2014). Selaku salah seorang AJK Kelab Guru 2014, aku dan kawan2 berada di hotel tersebut seawal pukul 11pg untuk persiapan majlis. Majlis berjalan lancar dan meriah dengan kehadiran semua guru dan staf yag sangat 'sporting' mengikut tema yang telah ditetapkan. Jom kita sesama cuci mata dengan foto2 di bawah.


Sempat berinai tangan sempena majlis ini. RM10 sebelah tangan. 5 minit sahaja masa diambil untuk melukis inai itu. Lokasi:City One, Masjid India. First time mencuba.

On the way ke Hotel Maya. Make up : Kak Pah, Jemari Studio. (Tak pernah make up, tetiba gatal nak make up ala-ala Arab huhu ok ke?). Charge RM100.
Frienship forever!

me and gothic friends!

me and beutiful Nora!

1 love you all!

me and the boss!

me and sexy lady, Yushie!

saudagar batu permata dari padang pasir!

kronisme!

Me and Wana, neighbour!

Me and the Principal!

Ya Habibi..Ya..Maulana


Best dress winners!

Enjoy the variety and yummylicious food!





Syukran! Dapat Grand Prize cabutan bertuah


Wajah bila orang yang tak pernah make up telah di make up kan








1 Malaysian in Arabian Style!

Lega bila majlis berjalan lancar dan berakhir dengan meninggalkan seribu kenangan manis. Tahniah dan terima kasih kepada semua yang menjayakan majlis ini.

Kredit to:

 kedai sewa costume

Centrestage Vision Dynamic

No. 43-1, Tingkat 1, Jalan 46B/26, Taman Seri Rampai, Setapak, 55300, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, 53300
Telefon:03-4143 2743

Sekian, wassalam!



8 comments:

Puan Kutu said...

Cantik mekap dan bajunya.kemain tema arabian.sempoi dan meriah

lia said...

wahhhh smua nyer ikot theme... mmg nmpk meriah sungguh...

Bidadari gojess said...

Bestnyer.. suka kalau tgk dinner kaean kawan trma arabian.. mmg vogue gitu... cantik mekap n costume sis. Pandai pilih.

Www.bidadarigojes.blogspot.com

Rozita Ismail said...

wow..betul2 vouge la!!!rasenya kalu ke negara arab pasti pak2 arab xberkelip menengok nih...!!tahniah buat cecikgu sumer..enjoy gitu..hehe

Mummydearie said...

Rajinnya ikut tema. Berubah wajah lepas dimakeupkan. Cantiklah makeupnya!

Saya pernah terkena masa buat inai kat Masjid India. RM80 utk dua tangan tapi simple je takdalah serabut pun coraknya :(

hainom OKje said...

Wahhhhhh cantiknya TJ, awak..... sangat cantik! Memang nampak macam awek Arab weyh.....Cik abe tengok mesti geram ni hihi...
Sangat sporting diaorang yeh.... costume semua tu sewalah yek.....takkan nak beli kot ...

hainom OKje said...
This comment has been removed by the author.
elly-daily said...

Cantik!!.. best pulak sekali-sekala have fun macam ni....