Alhamdulillah

Wednesday, 15 January 2014

Kuih talam bermuka-muka

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Hari ni nak kongsi tentang kuih talam. Bukan resepi kuih talam tetapi pelbagai variasi kuih talam yang ada di jual di sebuah kedai ini. Kedai ini terletak di alamat:


 No.1 Jalan 5/23H, Kawasan Perindustrian Ringan Off Jalan Genting Klang, 53300 Setapak, Kuala Lumpur.
03-4149 4008


Inilah kedainya~ Seri Talam Zaiton

Menu pelbagai jenis kuih-muih




Kuih lapis (kiri) dan kuih lapis kacang merah (kanan).
RM0.70 sepotong. Sedulang RM32

Seri muka (kiri), talam gula merah (tengah) dan koleh kacang(kanan)
Ini pula kuih lapis kacang merah untuk acara makan2 dengan kawan2 sekerja

Kepada sesiapa yang berminat, boleh la mencubanya. Kedai ini juga menerima tempahan.

Sekian, wassalam!

35 comments:

Farah Waheda Wahid said...

eh menariklah, bolehlah jalan2 ke jalan genting klang nanti dan pergi kedai ni, thanks for sharing yer...

Sya Mimie said...

banyak nya jenis kuih tu.. tp sy kalau kuih lengat2 ni kurang sikit..

Rozita Ismail said...

Alahai pic xleh tengk...gamaknya sedap kot!tp naper bermuka2?

msredcheesecake said...

Susah nak pilih nanti ni... Byk sgt...hhheeee

hainom OKje said...

Menarik ni TJ...kalau nk buat kenduri ke majlis ke senangkan...order je kat sini!..

Wirda Amir said...

Segala jenis kuih talam ada ye ju...di tmpt sy ni pun ada juga y jual segala jenis kuih talam...semuanya bermuka2...hehehe...maksud sy ada rupa tersendiri mengikut namanya....

nurbijen said...

wah mcm2 kuih talam ada...

Knor said...

Tk jauh dr rmh..tk tau plk ada kedai ni..boleh le nti kut nk beli berskala besar...tq cikgu

Tuan Juhaida said...

Rasa pun sedap.boleh cuba hihi

Tuan Juhaida said...

Tulah.mcm2 ada

Tuan Juhaida said...

Bermuka2 tu utk bg tajuk jd lebih menarik je hihi

Tuan Juhaida said...

Hihihi

Tuan Juhaida said...

Betul tu okje.dia ada fb juga

Tuan Juhaida said...

Betul tu wirda.mcm2 ada

Tuan Juhaida said...

Ye nor hihi

Tuan Juhaida said...

My pleasure,knor

Aisy Nasiha said...

macam2 ada talam rupanya... nak jenguk jugalah kedai ni lain kali...

Mummydearie said...

Eh, bestnya! Tak tahu pun ada kedai jual kuih-kuih macam ni. Sekarang ni kalau nak cari kuih pagi-pagi buat sarapan bukannya senang alahai. Saya suka betul kuih koleh kacang tu. Lama tak dapat!

lizz said...

wah bestnyer memacam ader kalo saya pi ni mau berpinar gak nak pilih ni semuanyer sedap2

Tuan Juhaida said...

Haah.mcm2 ada.kuih talam durian pun ada

Tuan Juhaida said...

Hihi kalau dkt2 boleh dtg singgah kedai nikan

Tuan Juhaida said...

Ye betul tu hihi

aTieYusof Family said...

wahh! ini kalau dekat dah lama sy terjah ni kak.. hubby sy peminat kuih2 tradisi ni...hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Ala kenapa la jauh sgt..huhuhu..

Tuan Juhaida said...

Nanti atie dtg kl boleh terjah hihi

Tuan Juhaida said...

Hihi boleh check fb dia.kot2 dia ada cawangan kat tempat lain

Roha said...

banyak pilihan kuih talam kat kedai sri talam zaiton ye TJ..
senanglah kalau nak buat kenduri kendar boleh terus oder je kan ! settle hehe :D

suka tengok talam the colorful tu..:)

Tuan Juhaida said...

Ye mmg byk.talam colourful tu sedap sgt

Puan Kutu said...

menggoda betul kuih talamnya.sy terliur bila tengok kuih talam yg colourful lapis kacang merah tu.mesti sedap kan

hainom OKje said...

Singgah mlm sini....

Cho Zila said...

boleh pergini kalau gi rumah nenek... suka gak kalau makan kuih talamni...

Linda said...

Wahh sedapnyaa..byknya jenis yek. Saya follow sini...

Tuan Juhaida said...

Tq.nanti sy follow blk ye hihi

Tuan Juhaida said...

Ye.mmg sedap

Tuan Juhaida said...

Jom singgah.mmg sedap