Alhamdulillah

Friday, 21 February 2014

Pasar Seni @ Central Market

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Alkisah setelah memberi laluan kepada 'entry ' bermanja-manja di Spa, barulah idea nak menulis tentang Pasar Seni datang.
Pada hari ahad lepas (16 feb 2014), kami ke Pasar Seni / Central Market (CM). Beriya-iya i ajak my hubby bawa i ke CM dengan alasan untuk mencari bahan bagi projek Persatuan Usahawan Muda (Young Entrepreneur). I selaku guru penasihat hehe. Seawal jam 10 pagi kami sekeluarga dah terpacak di pintu masuk CM ni hehe.

Central Market Since 1888
Sebenarnya memang dah agak lama saya tak menjejak kaki di CM ni (dah lupa bila kali terakhir datang sini). Pelbagai barangan ada dijual disini.


Beraneka gelang berwarna-warni dan  pelbagai corak
  




Sempat juga singgah ke butik tudung bawal Aidijuma yang terdapat di  Central Market ni. First time singgah dan beli tudung bawal dari Aidijuma ni.



Pilihan corak & warna tudung bawal yang terdapat disini

Pilihan corak & warna tudung bawal yang terdapat disini

Pilihan corak & warna tudung bawal yang terdapat disini

Ini tudung bawal Aidijuma yang menjadi pilihanku pada hari itu.
Setiap satu berharga RM39. Cantik2 jugakan coraknya. Harga pun berpatutan sangat.

LEGO

Muka ceria anak-anak tersayang

Watak LEGO baru dalam koleksi anak2

Barang2 yang dicari untuk projek Y.E Club juga telah dibeli. Tungguuu entry seterusnya ya...!

Sampai sini dulu, Sekian.
Wassalam!


13 comments:

Rozita Ismail said...

moga ank didik ida nt jd usahawan yg berjaya..

Tuan Juhaida said...

In sha allah

aby said...

Lamanya tk masuk pasar seni ni. Senang2 20 thn ada tuh. Kerap pegi masa zmn berdating dulu lps tu masa anak sulung masih kecil lg. Lps tu tk gi dpg

Tuan Juhaida said...

Betul tu aby.sy pun dah lama x gi.rasanya kali terakhir masa sblm kawin dulu hihi

BUNDA a.k.a KN said...

Bunda pun sama dah lama sangat tak masuk pasar seni... walau pun selalu lalu lalang jer kat situ..

Tuan Juhaida said...

Hihi samalah kita.dah lama x masuk CM tu

Roha said...

cantik2 tudung pilihan ida..akak pon suka aidijuma..corak2 yg menarik senang pakai dan simple jer..

semoga projek ida bersama anak didik bejaya hendaknya..

Mummydearie said...

Lama betul tak ke CM ni sampai tak ingat bila last time ke sini. Rasanya years ago before kahwin dulu :)

Cantik-cantiklah tudung Aidijuma ni. Harga pun reasonablelahkan.

Tuan Juhaida said...

Haah.cantik2 coraknya.tp fabriknya keras sket dr bawal biasa sy beli

Tuan Juhaida said...

Terima kasih hihi

hainom OKje said...

Ni pun lama gak tak jejak ni... dulu dulu selalu makan nasi ayam kat food court atas ....entahkan ada lagi ke tak agaknya sekarang ni.....oh tudung yg awak pakai masa pergi the curve tu beli kat CM yeh....bizi body haha...

Tuan Juhaida said...

Oo ye ke?sedap ke nasi syamnya?sy pun x tahu hihi.ye tudung tu beli kat aidijuma kat cm tula

Alynn Mueez said...

kalau hari2 kat sini..memang laju jer duit macam air ni...semua nak bli..hahaha