Alhamdulillah

Saturday, 8 March 2014

Teruja jumpa hero Cicakman 3

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Nampaknya lately pelbagai ujian datang untuk menguji kita. Dengan cuaca panas terik, kemarau dan catuan air (rumahku juga terlibat~ 2 hari ada dan 2 hari tiada bekalan air) . 2 hari tanpa air memang terasa susahnya hidup kerana banyak kerja2 rutin harian yang jadi terbengkalai . Yalah air adalah salah satu keperluan asas yang amat penting. Mari kita sesama berdoa agar bencana alam ini tidak berterusan.

gambar ihsan google

Berita terkini pula tentang kehilangan pesawat MAS MH370 ( penerbangan KL ke Beijing). Pesawat dan semua penumpang masih tidak dapat dikesan (buat masa ini). Operasi mencari dan menyelamat sedang dijalankan. Mari kita sesama doakan yang terbaik untuk SEMUA penumpang dan anak kapal MH370.

gambar ihsan google

Lastly nak share rasa teruja anak2ku tersayang kerana dapat berjumpa Zizan di Restoran Leha Kelfood hehe.

Haikal teruja dapat jumpa Zizan

Sekian, Wassalam!

9 comments:

aby said...

salam TJ ..
tang catuan air tu ..
satu ujian dari Allah swt bg kita mensyukuri atas nikmat2 yg dikurniakan kpd kita ...
tang kapal terbang ..
sama2 kita doakan agar pesawat tu dapat ditemui dengan segera

Rozita Ismail said...

susahnya bila tiada bekalan air..moga cepat ler jumpa pesawat yg hilang tu..waah,hepinya leh jumpa artis!!hihi

❤Kamsiah❤ said...

berbagai ujian ALLAH...menguji sejauh mana kesabaran serta ketakwaan kita..

hainom OKje said...

Yelah TJ....Allah tgh menguji rakyat Malaysia la ni.....redhoo...
Mama tk teringin ke nak bergambar sekali? Hehe

Knor said...

HAIKAL KE YG BELANJA ZIZAN TU...

Muhammad Taufiq said...

Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

Mummydearie said...

Saya pun kena catuan air ni tapi tak menentu jadualnya. First time 4 hari lepas tu sehari. Dah seminggu air keluar tetiba Sabtu lepas seharian takda air. Memang siksa kalau air takda ni. Keperluan asas tu.

Tuan Juhaida said...

Betul tu aby.jgn putus berdoa

Tuan Juhaida said...

Hihi