Alhamdulillah

Sunday, 2 March 2014

Welcome to Miss Canon EOS 700D

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Setelah sekian lama menyimpan impian dan cita2 untuk memiliki DSLR..akhirnya tercapai jua. Syukran jazilan!
Nak catatkan sedikit disini sebagai tanda gembira dan syukur hehe (orang lain dah berzaman memiliki DSLR dan mahir capture photo yang cantik2..i baru nak bertatih ni hihi....from zero...mana tau nanti bakal jadi pro hihi). Minta kawan2 semua sudi beri tunjuk ajar ye!

Model DSLR milikku ialah Canon EOS 700D (EOS Rebel T5i)

Gambar ihsan google

Miss Canon...selamat datang !

Ini hasil pertama (amatur) menggunakan DSLR
Ini hasil pertama (amatur) menggunakan DSLR

Namun, sekiranya ada kamera canggih tapi tidak tahu menggunakannya dengan cara yang betul dan tidak mendalami ilmu fotografi yang lain pun tak guna jugakan. 
In sha allah, ada peluang nanti memang berazam untuk mengikuti kelas2 asas fotografi DSLR ni.

tuan tanah inter frame hehe
Minta kawan2 yang semua supaya sudi berkongsi info menggunakan DSLR dan tips2 fotografi ye...!
Sekian, wassalam!

23 comments:

Rozita Ismail said...

waah..tahniah,miss canon!!dimasa dpn byk lg la pic2 berkualiti akn dihasilkan...hihi

Tuan Juhaida said...

In sha allah

tuan azhan said...

welcome to the club..

Tuan Juhaida said...

Tqvm bro!tunjuk ajarku sifu

msredcheesecake said...

sy pun ada angan 2 nak dslr gak... tapi hasben kata nak maintain pun costly gak...

BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah dan tahniah dah tercapai impian....rezki..

Tuan Juhaida said...

Hihi betul tu

Tuan Juhaida said...

Tima kasih bunda

lia said...

buku pon byk skng ni utk blajar...

Roha said...

tahniah akhirnya tercapai jugak impian ida nak guna DSLR..pasni kena belajar pulak cara2 nak mendapat kan gambar yg menari :)goodlucak !

Tuan Juhaida said...

Tq roha

Tuan Juhaida said...

Betul tu

Dhia Dirham said...

wow mesti best ada dslr sendiri

Mummydearie said...

Tahniah ya hajat kesampaian! Lepas ni mmg makin cantiklah gambar2 yang diambil. Betul gak tu kalau ada kamera canggih tapi tak reti guna, membazir juga kan!

Ummu Madihah said...

Salam Ju,

Wah, DSLR sudah dimiliki! Moga foto2 selepas ni jauh lagi gempak ya!

Tuan Juhaida said...

Hihi syukur

Tuan Juhaida said...

Ye betul tu.alang2 dah ada..baik manfaatkan n belajar guna dgn betul

Tuan Juhaida said...

Tima kasih ummu!

Knor said...

wah beruntungnya...semakin cantik le foto2 tu nti ye...

Tuan Juhaida said...

In sha allah knor

hainom OKje said...

Anak okje TLBD bukan main minat lagi dia dgn DSLR ni tau TJ....

Pha Is said...

betol tu.. rugi kalau ada dslr tapi x nk belajar asas2 photografi.. sbb dslr tu boleh buat macam2. rugi la kalau beli mahal2, tapi guna mode "auto" je.. hehehe..

saya pun sedang belajar gak sikit pasal fotografi ni.. kalau nk belajar, boleh tengok kat blog ejadfotopoyo kat bawah ni :

http://ejadfotopoyo.blogspot.com/

boleh belek entri beliau pasal dslr dalam blog beliau. kdg2, dia ada buat bengkel fotografi, boleh la join kalau berkesempatan.. hehehe

Tuan Juhaida said...

Oo terima kasih byk2 coz share link tu.mmg akan terjah blog beliau