Alhamdulillah

Tuesday, 19 November 2013

Kidzania ~ Part 1 (fire fighters)

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semalam sempat bawa anak2 tersayang untuk bergembira di Kidzania Kuala Lumpur @ Mutiara Damansara. Seawal jam 9 pagi kami dah berada di sana. Tiket masuk sudah di beli awal2 secara online. Kami beli tiket untuk sesi pertama; 10 pg hingga pukul 3 ptg. Pukul 9.30 pagi kami dipakaikan tag kat tangan dan dibenarkan masuk. The journey begin!

Kai, everybody!



maskot Kidzania
anak2 nampak je logo TM terus jerit "office papa!" hehehe

setiap seorang dah dapat 50 Kidzo!
Kaya duit Kidzo!
 Jom cari kerja lagi untuk tambah pendapatan
Tag Kidzania


Kerjaya pertama yang dipilih oleh Haikal dan Danial ialah jadi fire fighters.

fire fighters 
fire fighters sedang diberi taklimat kerjaya
seriusnya!!



Operasi menyelamat...ada hotel terbakar! nenong...nenong...
Hotel sedang terbakar!

Fire fighters sedang bertungkus lumus memadamkan kebakaran


fire fighters berjaya! Good job!

Jangan lupa ikuti Kidzania ~ Part 2 ya kawan-kawan!Hehe
Wassalam!

12 comments:

lia said...

wahhhhh sgt menarik... tunggu anak dara umur 2-3tahun, boleh bawak dua-dua ke cni...

nurbijen said...

jadi bomba kena la muka serius kan Danial dan Haikal? hihihi, seronok dapat jadi bomba :)

Tuan Juhaida said...

Betul tu mmg menarik!ha ah...kalau anak kecik sgt pun dia x faham juga nak join xtvt...tp mmg pengalaman kat sini sgt mengujakan

Tuan Juhaida said...

Hihi...mmg depa suka sgt kat Kidzania ni

hainom OKje said...

Wahhhhh...pokcik kayo.....hehe...sure suka depa tukan TJ...baru baru TLB D pegi ikut lawatan sekolah.... bukan main suka lagi.....ada duit lebih Kidzo lagi bawak balik

Tuan Juhaida said...

Mmg suka sgt budak2 ni..kita org tua pun rasa teruja sgt

Rozita Ismail said...

mana baby?depa dua org je?seronok depa jd ahli bomba..!hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah Bestnya Junaidah.... anak Nabil pun mesti pilih ahli bomba.. budak2 ni pun dah sibuk nak gi sini..

Wirda Amir said...

Best best best....seronoknya hero2 ju...lepas ni nk bw diorg ke mana plak ju...?cuti sekolah panjang ni.....

Tuan Juhaida said...

Danish x nak join

Tuan Juhaida said...

Mmg best...kalau bkesempatan bwlah anak2 gi kidzania tau

Tuan Juhaida said...

Hihihi