Alhamdulillah

Thursday, 21 November 2013

Tengok persembahan teater , paramediks dan buat coklat Cadbury di Kidzania Part 3

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru berkesempatan mengadap komputer untuk menulis entry sambungan pengembaraan anak-anak tersayang di Kidzania hehe ( pagi tadi bawa anak2 beriadah di taman berhampiran dan lepas tu singgah ke sekolah jap kerana mama ada kerja nak disetelkan). Walaupun cuti sekolah tapi kerja-kerja cikgu ni macam tak pernah habis je..

Sebelum tu nak minta maaf juga kerana kualiti gambar kurang memuaskan kerana ada yang blur, bergetar, gelap dan sebagainya. Almaklumlah..susah betul nak ambil gambar anak2 i ni coz depa memang aktif bergerak sana sini ditambah pula dalam Kidzania ni memang semuanya menarik perhatian mereka hehe. Mama nak suruh 'stand still' sekejap nak ambil gambar pun susah.

Jom tengok persembahan teater pendek cerita Dora Goes Camping
Dalam Theatre
Persembahan dari pengunjung Kidzania yang masuk Kelab Teater!


Bergambar di depan  Theatre
Selepas tengok persembahan teater yang dilakonkan pelakon2 cilik...Haikal dan Danial berkejar untuk jadi paramedik pula
Danish bergaya dengan ambulan
Pakai apron hijau~international apron for medical field
Paramediks bergaya dengan pesakit (berbaju merah) hehe
Danish bergaya dengan ambulan

Paramediks...operasi menyelamat..ada orang cedera!
Danial menunggu pesakit hehe
Ni 2 beradik ni tengah beratur untuk masuk kilang buat coklat Cadbury pulak!

Tak sempat masuk ke kilang buat biskut Oreo bersebelahan Cadbury
Tak sempat juga masuk ke kilang buat air mineral yang terletak berhadapan dengan Cadbury



Masukkan coklat dalam fridge
Mama hanya boleh tengok telatah mereka dari luar sahaja hehe

Danish pun setia menuggu abang2 di luar bersama2 mama





 Berakhirlah journey kami di Kidzania untuk kali ini. Anak2 memang ajak pergi lagi sebab masih banyak yang belum sempat mereka cuba seperti jadi Special Agent, photographer, CSI, wartawan, pembaca berita, Hakim, model Poney (haha) dll.

Sekian, wassalam. Semoga terhibur dan memberi info yang menarik untuk kita semua.
Ini sekadar perkongsian.


Jangan lupa baca juga entry Kidzania Part 1 dan Kidzania Part 2 ye.








7 comments:

Farah Waheda Wahid said...

diri sendiri tak sabar nak bawak si comel yang bakal lahir minggu depan ni ke sini bila dah bijak bila baca entri ni dear... memang minat dengan kidzania ni dari mula2 buka dulu, bagus untuk perkembangan minda kanak2...

hainom OKje said...

Farah membazir je...baby tecik mana tau pape...kang mamanya yang pulak yg ganti hehe....

Tuan Juhaida said...

Farah...tgu anak besar sikit...br dia dpt faham n enjoy n explored xtvt disini..mmg bagus utk minda kanak2

Tuan Juhaida said...

Betul tu okje hihi sebenarnya mama dia minat je nak jpin..tp nak wat camne. ..x dibenarkan haha.awat la zamankita dulu xde kidzania

mama3heroo said...

wah..bestnye..ank m3h yg tadika tu ade lawatan ke kidzania..tp m3h x izinkan dia pergi..hehe

Rozita Ismail said...

seronok tengk depa hepi...hihi

Wirda Amir said...

Enjoy je ye....hehe...