Alhamdulillah

Wednesday, 20 November 2013

Lagi-lagi Kidzania~ Part 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Kali ni nak share lagi pengalaman menarik anak2 di Kidzania. 
Jangan boring tau tengok gambar yang banyak ni (dalam hati berangan nak miliki camera Samsung Galaxy atau DSLR hehe)!

patient tengah tunggu dentist check gigi hehe
Haikal tengah tunggu untuk check mata sebelum buat lesen memandu
Tengah beratur untuk masuk ke hospital KPJ untuk jadi doktor
Haikal join activity @ KZ National Painting School
Haikal join activity KZ National Painting School
Danial tengah kira duit hehe
Persembahan dari kelab tarian amatur

Beratur nak jadi 'police' pulak
Contoh lokap
Danish setia disamping mama dan tak nak ikut abang2 join aktiviti
Danish si  mata bulat hehe
Sedang beratur untuk ikuti kelas belajar buat silap mata (magic lesson)
DELL Notebook factory
DELL Notebook factory
DELL Notebook factory

Buat burger Marrybrown



Secara rumusannya...memang best bawa anak2 ke sini. Nampak anak2 sangat teruja sampai tak mau balik hehe. Kita orang dewasa pun cukup gembira tengok segala aktiviti di sini.
Sampai sini dulu...to be continued...Kidzania Part 3 hehe.
Jangan lupa baca Part 1 ye.
Wassalam!


13 comments:

aTieYusof Family said...

seronoknya tgk anak2 di KIdzania ni kak,..InsyaAllah ada rezeki boleh bawa anak bujang sy tu klu balik Smnjg nti...:)

Farah Waheda Wahid said...

Kidzania ni bagus, esok2 kalau ada rezeki, anak dah besar memang nak bawa juga...

Rozita Ismail said...

hihi...mcm2 bleh jadi dok cni..rase nak jd kecik smula lak!!

Wirda Amir said...

Salam ju...

Walaupun lambat loadingnya..linepun x bpe nak elok kat sini...sampai juga sy ke bawah tgk pic2 tu semua...

In sya Allah..angan2 tu akan jd kenyataan ju...lg byk la pic shantek2 blh diambik....

Sy terlepas part 1 ke?kena pi tgk ni....hehehe

nurbijen said...

mcm2 aktiviti yg anak Ida join... boleh merasa mcm2 kerja.. best best :)

Tuan Juhaida said...

Tulah masa kita kecik2 dulu xde plak kidzania nikan hihi.untung anak2 kita now

Tuan Juhaida said...

Mmg menarik n best nur hihi

Tuan Juhaida said...

Mmg seronok atie
Kalau blk semenanjung jgn lupa bw anak mai kidzania

Tuan Juhaida said...

Betul tu..mmg anak2 akan seronok

Tuan Juhaida said...

Tima kasih wirda sudi bc sampai habis hihi.in sha allah impian akan tercapai juga satu hari nanti

aTieYusof Family said...

Salam singgah Khamis kak..kemana hari ni?? :)

Tuan Juhaida said...

Atie...hari ni x kemana2 hihi...cuma pg td sempat bwkkuds gi beriadah kat tmn jap

hainom OKje said...

Banyak tempat jugak anak anak awak dapat masuk TJ....hari tu TLBD banyak yg tak sempat...