Alhamdulillah

Sunday, 17 February 2013

Family Hi-tea!

assalamualaikum dan salam sejahtera,

Buat semua rakan pembaca....nampaknya tak abih2 lagi saya nak berceloteh tentang makan-makan. Tu yang 'gebu' semacam ja 'body' i ni hehehe. Ada ja aktiviti melibatkan makanan dan makan-makan ...hehe...

dapat e-mail daripada adik ipar tentang majlis makan-makan ' family'. Adik -beradik 'my hubby' seramai 7 orang semuanya berada di KL & Selangor . Kebetulan mak mentua pun turun KL, so majlis ni diadakan untuk merapatkan lagi silaturrahim.Kot tak masing- masing sibuk dengan kerja dan ' life' masing-masing. Walaupun dok dekat je, tp susah nak jumpa-jumpakan.

'Detail' majlis seperti di bawah :

Date     :16 feb 2013 (saturday)

 Place     : Kelab Komuniti Cyberjaya
 Time      : 3pm-7pm (hi-tea)
 Menu    : In sha Allah as per following;
                                                Nasi Goreng Cina
Roasted Chicken with BBQ Sauce
Spaghetti Chicken Bolognese
Mee Rebus and Condiments
Assorted Sandwiches
Firecracker Sausage Roll
Curry Puff
Pineapple Roll Pastry
Mix Fruits
Bubur Kacang Hijau
Coffee
Tea



                                       

             
                          
             geng menantu perempuan ..hehe

Selepas menjamu selera, kaum bapa mula 'start' main badminton dan kaum ibu pula melayan anak- anak mandi di kolam renang. Pelbagai aktiviti riadah dapat dilakukan di kelab ni. Ada gelanggang tenis, futsal, badminton, 'squash', golf, go-kart,paint ball, dan boleh juga berenang dan senamrobik.

                satu ' pool' kami 'konker' hihi

gambar diambil sebelum pulang



18 comments:

nurbijen said...

besar juga keluarga mentua ida... best nyer dapat kumpul ramai2 :)

❤Kamsiah❤ said...

salam kenal..follow sini
datang dari blog cikgu anis..

Tuan Juhaida said...

Oo terima kasih ya sebab sudi dtg jenguk blog sy

Tuan Juhaida said...

Nurbijen, husband saya 11 beradik.tu dlm pic tu blom semua lg tu.kalau bkumpul semua..lg ramai hihi

hainom OKje said...

Seronok bila berreunion keluarga nikan...

Tuan Juhaida said...

Haah skali skala jumpa2,mkn,riadah. .mmg best.tq sudi jenguk blog saya ya hihi

CeqGu said...

ok dah bleh komen hehe....ida,kalau nak kekalkan kawan2 datang jenguk blog kita, ida kena la balas kunjungan diaorang plak. pi la singgah blog kawan2 yg tinggal komen tu...ida pun tulis la komen kat blog diaorang dan kalau suka sign in jadi follower....saling ziarah menziarahi gitu hehehe

Tuan Juhaida said...

Ok anis.tq sangat2 atas segala tunjuk ajar.apa2 bgtau ya hihi

intanfirdaus247 said...

salam kenal..saya intan ..kawan dalam dunia blog dengan cikgu anis..hehehe

Ummi Iman said...

Askm. Salam kenal. Singgah dari blog cikgu Anis. Suka tgk aktiviti bersama keluarga

Tuan Juhaida said...

Terima kasih pd semua yg sudi dtg jenguk blog saya.harap dpt beri tunjuk ajar ya hihi.salam pkenalan untuk semua

Nazayiena Ayiena said...

Salam kenal dr kak Nurul.
Sedapnya semua makanan tu.

Tuan Juhaida said...

Salam kenal k.nurul.mmg sedap hihi. Tambah selera bila mkn ramai2 hihi.tq sudi dtg blog saya.

Nora Karim said...

wow bestnya dapat berkumpul ramai2...

Tuan Juhaida said...

Haah sekali skala bkumpul.kot tak masing2 bz je manjang hihi.tq sudi dtg blog saya!

Anonymous said...

bestnyer dpt mkn mcm2 n bermesra lg ngan ipar duai..hehe

Tuan Juhaida said...

Haah aktiviti famili ni menyeronokkan n merapatkan solaturrahim

Arissa MD said...

Bestnya buat Family Hi-Tea.. Berkeroncong perut arissa tengok makanan2 kat atas ni haaa.. Kolam pun macam menyeronokkan pulakk.. Dah lama tak mandi kolam..