Alhamdulillah

Sunday, 3 February 2013

Kura-kura umur 30 tahun!

Salam sejahtera buat semua....bertemu lagi kita kali ini dengan sedikit perkongsian "Kisah Kami".

3 feb 2013, kami meluangkan masa berkunjung ke Farm In The City yang terletak di Seri Kembangan. Around 10.15pg kami dah sampai ke pintu masuknya., 


 Tak sah kalau tak bergambar dulu hehe


Tempat pertama yang dituju tentulah kaunter tiket. Anda juga boleh dapatkan tiket Farm in The city online atau via Groupon (ada less 35%). Disebabkan kami tak beli tiket online, kami beli tiket pakej famili di kaunter. RM99 dikenakan untuk pakej 2 dewasa dan 2 kanak-kanak. Little Danish tak dikenakan tiket.


 Kaunter tiket

Pakai gelang

Selesai membayar tiket, kami diberikan ' door gift ' berupa air kotak, flyers, kalendar dan sijil untuk anak2! Menarik! The adventure begins!

 Fennec fox

Meerkat


Arnab terbesar


Kura-kura ni sudah berusia 30 tahun! 
"Nak sama umur kita ya ,kura-kura hehehe. I pun 30-an juga hehe"

Little Danish takut. Menyorok dibelakang



Spesies ni pun ada disini.Yang ini garang dan makan daging ayam dan anak ikan


ini pula Reptiles Cavern. Dekat atas bumbung kaca tu penuh dengan ular...

Bird aviary

Bird aviary

Bird aviary

Bird aviary

Burung merbau

Kambing ni lagi tinggi dari manusia

Takut ke Danial??hehe

 Rabbit Farm and Pet Village


Anak-anak kita sekarang tak penah merasa dah buat semua ni. 

bergambar bersama rabbit dan guinea pig



Fish feeding area

 Ikan Koi

Tarik loceng tu dah beratus-ratus ekor ikan Koi akan datang menghampiri jeti

My heroes tekun bagi makan kat ikan 




Seterusnya kami meneruskan perjalanan dan memasuki pula kawasan "Jungle Walk". Kat sini kami dapat tengok landak Afrika yang besar, monyet terkecil (saiznya sebesar tapak tangan manusia), dan Iguana.
 landak Afrika

Common Marmoset (monyet terkecil)-ada 5 ekor sahaja spesies ni disini


 berehat seketika
Pelbagai jenis spesies itik dan angsa

Butterfly Garden...tapi semua rama-rama dah 'lari' masa kami nak bergambar hihi

Happynya anak-anakku!

Booth gambar



12.00 tengahari: Keletihan...nak balik dah.Memang best datang sini.Bawalah anak-anak berkunjung ke sini.

Farm In The City,
Jln Prima Tropika Barat,
Bandar Putra Permai,
Seri Kembangan,
43300 Selangor

RM20 sekeping

Sekian, jumpa lagi! Terima kasih kerana sudi membaca hingga ke akhir.

4 comments:

CeqGu said...

Xpnah tau pun kewujudan tmpat ni....mcmana ida bleh tahu yer:)

Tuan Juhaida said...

hehe best Anis.nanti blk malaysia jgn lupa pegi situ.

azlina razak said...

longkang fishing..?? uniknya..

the happy one said...

Betui ka kura2 tu lebih tua dr saya? hebat2...