Alhamdulillah

Tuesday, 26 February 2013

Pesta Buku Islam 2013 @ Putrajaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua rakan maya
Semoga semua sihat dan ceria sentiasa

As a book-a-holic, tak sah rasanya kalau tak bercerita tentang buku hik.. hik.. 

Kali ni nak kongsi cerita tentang kunjungan kami ke Pesta Buku Islam 2013  pada hari Sabtu, 23 feb 2013 yang lalu.


Sempat 'posing' dalam perjalanan ke Dewan Cempaka Sari


Kami bertolak ke Putrajaya ' around' pukul 11.00 pagi dan tiba disana sejam kemudian.

Masa kami sampai tu, tak ramai sangat pengunjung waktu itu. Hurray! bestnya bila dah nampak buku2 yang pelbagai tersusun indah menggamitku...chewwwah!
Apa lagi, bermulalah acara memilih dan membeli buku. 3 orang 'prince charming' ku juga mewarisi minatku membaca dan membeli buku.

 Danial gembira dah jumpa buku yang dikehendaki



 My wife n kids! (bak kata my hubby hehehe)

Gembira dengan hasil 'tangkapan' masing2!

dah nak balik. 'my hubby' hanya bagi kami masa sejam saja untuk 'round' pesta buku tu  huhu.
sebenarnya sebab nak balik cepat 'coz' ada tetamu mau datang ke rumah petang nanti

masa singgah 'lunch' pun anak-anakku khusyuk dengan buku masing2 sampai papa naik 'hot' coz depa taknak makan...hehe...sabar ya papa

Ini antara hasil 'tangkapan' kami di pesta buku tersebut:


 (after less dapat rm40)

 (after less dapat rm80.70 untuk 3 buku)

(after less dapat rm25)

(after less dapat rm20 untuk 3 buku)

Memang banyak sangat buku2 yang bagus dan ilmiah di Pesta Buku tersebut. 'Looking forward' untuk ke pesta buku seterusnya april nanti di PWTC pula. Kita jumpa di sana..di sana...di sana....

oooppppps sebelum terlupa...nak bagitau, x sabar nak tunggu kemunculan novel terbaru karya Hlovate (penulis kegemaranku1) pada 15 march 2013 nanti.

Inilah novelnya..(gambar ihsan dari facebook Hlovate)

Ok ...sampai sini saja untuk kali ini... jumpa lagi semua...
tata...titi...tutu...

4 comments:

Anonymous said...

seronok tengk bebudak tu pilih bk masing2..hehe

Tuan Juhaida said...

mak budak pun seronok gak hihi

nurbijen said...

bagus anak-anak Ida ulat buku, boleh geng dengan mama :)

azlina razak said...

menariknya buku2 yang ada..banyak ilmu kan..? bagus2..