Alhamdulillah

Saturday, 5 October 2013

Angguk Geleng & Makan2(lunch) minggu ini bersama teman

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Salam ceria untuk semua yang sudi membaca coretan di blog ini. Hari ni nak kongsi tentang 2 buah buku  yang wajar dimiliki oleh semua.

Memang tak jemu membaca setiap kisah teladan dalam buku ini hingga tak sedar sudah sampai ke penghujungnya!
Ensiklopedia mini ini dilengkapi dengan cd dan ada banyak gambar untuk memudahkan pemahaman mengenai solat. Ada juga khas untuk Anak Soleh Perempuan. Sesuai untuk menjadi rujukan kita semua.
^
^
^
^
^
^
^
^

 Dibawah ini pula saya sertakan antara gambar2 makanan yang telah berjaya mencuri hati sepanjang minggu ini (sesi lunch bersama2 teman sekerja).

Popiah
Roti chapatti dan sambal tumis sardin

Nasi dan asam pedas ikan kembung
Kek blueberry (sejuk beku) yang amat sedap!
 Dibeli semasa berkunjung ke Karnival Usahawan Desa (KUD) 2013

^
^
^
^
^
^
^
^
^

Sebelum terlupa, nak wish Good Luck untuk semua calon SPM (terutama pelajar 5 sains 1, 5 sains 2 dan 5 teknikal) yang akan menghadapi Gerak Gempur SPM pada minggu depan. Buat yang terbaik. Usaha, doa & tawakkal. Buktikan keupayaan anda!

Good luck juga cikgu ucapkan pada semua pelajar tingkatan 4 (terutamanya 4 sains 1, 4 sains 2 dan 4 teknikal) yang akan menduduki peperiksaan akhir tahun bermula minggu depan.
Doa cikgu2 bersama kalian semua!

Sekian coretan untuk kali ini. Wassalam!

8 comments:

Wirda Amir said...

Salam ju...

Tgk pd cover buku tu,mcm utk anak2 je...
Asam pedas tu kegemaran sy ju..kalau asam pedas ayam lg sodapp

Rozita Ismail said...

nt share le bk angguk geleng tu ya..popia tu pelik je nmpak..apa intinya?

Tuan Juhaida said...

Tu sisters crispy popia

Tuan Juhaida said...

Salam wirda.buku angguk geleng tu sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat.buku solattu khas utk anak2...tp kita pun boleh buat rujukan

Puan Kutu said...

alamak gambar makanan semua buat sy terliur la

hainom OKje said...

Teringin pulak nak makan popia tu TJ... beli kat ne? Alamanda ke?

Tuan Juhaida said...

Jommmmm!

Tuan Juhaida said...

Popia tu beli kat festival city.sogo pun ada