Alhamdulillah

Sunday, 27 October 2013

Pedicure

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebenarnya memang dah lama nak menulis sesuatu di blog, tetapi asal mengadap pc je terus idea hilang entah kemana-mana. Setelah berkali-kali cubaan akhirnya datang idea nak  kongsi sedikit pengalaman pertamaku pergi buat pedicure jelah hehe.

inilah tempatnya Mico, Jusco AU
Ini antara pakej perkhidmatan yang ditawarkan
Best juga bila sesekali berpeluang memanjakan diri 
Saya  buat pedicure (RM45). Best sangat kerana pakej ini termasuk water soaking, shape and cuticle clean, crack heel remove treatment, penggunaan scrub untuk kaki dan betis serta urut kaki dan betis (ini paling best untuk betisku yang lenguh2!). Mereka juga menyapukan jojoba oil pada kuku untuk kesihatan kuku.

Sesambil tu sempat juga pakai inai segera  (dari India) kat kedai ni. Pakai kat jari tangan sahaja. 15 minit dah merah. Pakai inai 'charge'nya RM10.

Jari jemariku yang kontot berinai la pulak hehe

ok..itu saja cerita pedicure ku. Nanti jumpa lagi next entry ye!
Wassalam!


6 comments:

Wirda Amir said...

Salam ju...

Seronoknya sekali sekala dpt manjakan diri...

Jemari kontot tu bermakna orgnya comel tau ju...mak sy mcm tu.....hehe

ummuaidan said...

wah seronok tuh ber'pedicure' sekali sekala ..nampak cantik kuku jdnya..:)

aTieYusof Family said...

Seronok sbnrnya bila buat pedicure ni kan Kak..boleh rileks2..kuku pn nampak cantik...:)

Rozita Ismail said...

bestnya dpt manjakan diri camtu..kaki ku pun lenguh gak ni!akak pkai inai segera dr mekah pun 10minit dah merah..raye aji aritu

hainom OKje said...

Hehe....memang best memanjakan dirikan TJ....Tulah untung berduit sendiri tau..... kalau mcm OKje ni....nak berpedicure pun tak sampai hati sebab pakai duit dia hehe

NoEn said...

wah bestnya kak..manjakan diri gitew