Alhamdulillah

Sunday, 13 October 2013

Colmar Tropicale 2013 (Part 1)

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sebelum nak buka cerita pengembaraan kami hari ini, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua umat Islam. Kepada yang akan balik kampung...semoga selamat perjalanan pergi dan balik. Kepada yang akan menjalankan ibadah korban...semoga semuanya berjalan lancar dan ibadah korban itu diterima Allah. In shaa Allah.

Hari ini (Ahad, 13 oktober 2013), kami sekeluarga sempat berkunjung ke Berjaya Hills (dulu dikenali sebagai Bukit Tinggi). Memang kami hampir setiap tahun akan berkunjung  ke sini.
Kalau sudi, jom kita 'scroll' gambar2 di bawah ni hehe.


Colmar Tropicale










Black swan
White swan

Kuda 1 Malaysia

Jommm naik basikal!
Sayur pun ada jual kat sini
Segarnya!
Menu di salah sebuah cafe di Colmar Tropicale ni






Bus stop

naik bas (coaster) untuk ke Japanese Village~ busy pakai seatbelt
wiii bestnya...berangin sangat atas coaster ni....nyaman...udara segar!!

To be continued...jangan lupa ikuti part 2...pengembaraan kami di Japanese Village dan Rabbit Park.
Sekian, wassalam!

6 comments:

Rozita Ismail said...

pic yg byk pun akak xleh tengk gak..kosong...kosong!cuma tang pic menu penuh lak!!hihi

Wirda Amir said...

salam aidil adha ju..

nampak xclusif semua pic nih...cantik sgt2...

Tuan Juhaida said...

Salam aidiladha wirda!
Tq

Tuan Juhaida said...

Laa x leh tgk ke kak pic?

hainom OKje said...

Boleh tanya sikit TJ...Nape setiap tahun TJ and family suka datang sini?

Tuan Juhaida said...

Hehe lari sekejap dr kesibukan kota n kerja.tempatnya pun dkt saja dr kl...x sampai sejam pjalanan.rasa tenang n nyaman disini plus nak bw anak2 dkt dgn alam semulajadi.anak2 pun suka main rabbit kat sini,naik kuda,berbasikal....kos pun berpatutan.kat sini pun ada juga golf,flying fox n kolam renang utk yg menginap di hotel