Alhamdulillah

Saturday, 9 March 2013

Disney On Ice 2008!






Assalamualaikum dan salam sejahtera



Siapa kat sini yang suka watak Disney, angkat tangan cepat!!
Hehehe...Rasanya peminat watak Disney ni memang ramai dan tak mengira usia...


Puteri-puteri yang jelita gitu!! (gambar ihsan Google)



Barisan watak utama (gambar ihsan Google)

Hari ni teringat pulak memori tahun 2008 semasa kami sekeluarga pergi menonton persembahan Disney On Ice di Stadium Putra Bukit Jalil



" Five unforgettable stories, an amazing journey, and an adventure of a lifetime! Disney On Ice presents Mickey & Minnie's Amazing Journey takes audiences on an action-packed tour of the imagination to five thrilling destinations filled with favorite Disney friends. 
Straight from their seats, guests will be transported to the enchanting worlds of Disney's The Lion King, Lilo & Stitch, The Little Mermaid, 101 Dalmatians and Peter Pan. The arena will be filled with music, magic, and best of all, Mickey and Minnie acting as tour guides for a trip packed with excitement and surprises, including a special appearance by Tinker Bell. Each scene brings the story to an unusual and inviting new location, including a dreamy London cityscape, a colorful tropical island, an underwater kingdom and the untamed savannah of Africa. Audiences will experience"


alamak aii, kurus lagi i masa tuh !hihi..masa tu anak baru 2 orang hihi..
Haikal (4 tahun) n Danial(3 tahun)
Gambar ni masa kami mula2 sampai ke perkarangan Stadium Bukit Jalil tu

Ceria!

Danial!


sebelum persembahan bermula dan sebelum lampu dipadamkan!






 101 Dalmatians!

 101 Dalmatians!

Captain Hook and the pirates n ship!


Peter Pan!

dan banyak lagi watak-watak Disney yang lain tetapi tak ter'snap' photo kerana terlalu asyik dan terhibur dengan persembahan non-stop selama 2 jam (8-10 mlm) itu. 
Pendek citer, memang sangat terhibur dan berbaloi-baloi dengan harga tiketnya hehe!

Bergambar kenangan sebelum balik bersama-sama cenderahati Disney yang dibeli.
Ngantuk sudah! Jom kita balik!

Harga tiket (per individu): RM248, RM188, RM138 & RM68

Ini saja cerita untuk hari ini.Tq coz sudi membacanya.Jumpa lagi.Tata!




4 comments:

Anonymous said...

hehe best la tengk bebudak tu kecik lg n ida slim lg!!!...rasanya berbaloi x ngan harga tiket yg mahal utk tonton persembahan camtu?jangan mare...

Tuan Juhaida said...

berbaloi

nurbijen said...

best nyer...bila baca entry Ida ni lagi rasa tak sabar nak ke disneyland :)

Tuan Juhaida said...

tulah nur.sy pun dari dulu nak gi disneyland tp tak tercapai lg hihi.tahun 2008 tu USS Singapore pun takde lagi.tu yg kami tak lepas peluang gi tgk Disney On Ice tu hihihi.wah,bestnya nur nak gi Disneyland!