Alhamdulillah

Sunday, 3 March 2013

Shopping @ Hari Kraf Kebangsaan (HKK) 2013!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni nak kempen supaya ramai-ramai kita pakat kunjungi Hari Kraf Kebangsaan 2013 di Kompleks Kraf Kuala Lumpur, Jalan Conlay. Mari kita sama-sama ceriakan dan majukan industri tempatan yang pelbagai dan unik serta penuh warna - warni.


my 3 prince charming!

anak-anakku teruja melihat alat menenun songket

 koleksi songket yang indah

antara produk hasil dari seni tekat

 produk yang dihasilkan daripada jerami padi dan daun pandan.Sangat kreatif dan menarik!

'Fridge magnet' yang dihasilkan daripada jerami padi 



 produk terhasil daripada tempurung kelapa


model kuda kepang dan gambus





pelbagai jenis ukiran kayu


 Haikal dan Danial with 'rocking chair'

 Alamakkk...memang jatuh hati sangat2 la dengan set sofa rotan hijau merah ni ....

 Buku nota diperbuat daripada ekstrak daun pandan dan jerami padi



RM13 sekuntum...cantikkan??!

ceria dengan dress from Arra Kaftan hihi (sempat tu promote). tq Lin!

Danish & gazebo untuk dijual


ukiran kayu cengal







 pilihan pelbagai jenis, corak dan warna kain batik sutera




 fuiyoo...sutera crepe !



ini pula seleksi kain Cotton dari Trengganu...cantikkan??!

i pun sempat beli 2 pasang dari kiosk Kamis Batik (Batik Trengganu) hihihi

fridge magnet yang diperbuat daripada jerami padi untuk koleksi peribadi

Hero-heroku memilih bola takraw ni hihi.Yang kecik tu Danish punya


itu saja coretan dariku untuk kali ini.Jumpa lagi...Bye!



Klik disini untuk sambungan tentang pengembaranku di HKK 2013!

10 comments:

Anonymous said...

seronok la coz byk pic,xpyh g pun xpe rasanya dah ckup ngan bc apa yg ida tulis,ckup details....hehe

Tuan Juhaida said...

Ada byk lg.better gi sendiri.ada demo buat ukiran kayu,buat gambus,seni tekat,menenun n melukis batik dll

CeqGu said...

Dulu pernah pergi sekali.....best jugak cuci mata hihi

nurbijen said...

cantik dress yg ida pakai tu... berkenan sgt!

Tuan Juhaida said...

Anis,tulah mcm2 ada.mmg best tgk kan.
Nur,:tq hihi

Nadiashahzarina Abdul Zawawi said...

Bli ke sofa rotan hijau merah tu...nadia

Tuan Juhaida said...

Takla nadia tp mmg comeykan hihi

PUANSTOBERI said...

Salam,

Thanks sudi berkunjung ke HKK. Sy share kan entry ni di blog saya ya supaya org yg blum datang lagi pun rasa tertarik nak dtg :)

Tuan Juhaida said...

salam perkenalan.terima kasih sudi jenguk blog sy yg baru lg ni.br2 blajar buat blog hihi.apa2 pun,HKK mmg best!

azlina razak said...

bestnya tengok dia jalan2..happy family.. =)