Alhamdulillah

Thursday, 15 August 2013

Baru sampai KL dah merindu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Memang rasa kejap sangat masa berlalu...now dah tiba masanya untuk kembali pulang ke rumah masing2 dan start semula rutin harian huhu. Memang hati masih merindu ...rindu pada semuanya..rindu pada ma dan abah, adik dan ina, kampung halaman dan everything yang kita suka di kampung termasuklah makanan yang best2 dan kucingku hihi.

antara yang dirindui...Bunga Cempaka Telur
yang harum baunya di halaman rumah ma dan abahku
antara breakfast yang dirindui...nasi berlauk ayam goreng. Perghh, sedap! Kat KL susah nak dapat ni...balik2 nasi lemak dan roti canai huhu.

My husband dah start bekerja today. Biasalah bila baru balik travel memang banyak kerja nak kena buat kat rumah ni sampai naik pening nak unpack semula bagasi ( barang bawa balik ke kampung dan dari kampung memang ya rabbi...banyak gilerrr) , basuh kain baju kotor dan lain-lain.

Kami balik ke KL dari Besut, Terengganu, so on the way tu sempat singgah makan keropok lekor dan ikan/sotong celup tepung kat tepi pantai area Penarik tu.

Nyum...nyum....
sotong celup tepung
gelagat anak2 dalam kereta otw balik KL

Balik KL baru nak susun biskut raya dalam balang hehe. Kat kampung memang tak sentuh langsung biskut raya kerana banyak lagi juadah lain yang lebih heavy dan menarik. Biasalah...biskut raya ni start laku bila raya dah nak habis.

Ini senarai biskut wajib ada di rumahku:

Tart Permata...ni memang biskut kegemaran dan wajib ada setiap tahun
Biskut Sarang Semut
Tart nenas
Almond London
Kek lapis Sarawak

* Tahun ni tiada biskut Mama Carie dan semperit dahlia kegemaranku.



Ini pula senarai biskut tambahan tahun ini yang aku beli dari kawan2:

Chocolate Cookies
Half chocolate
Biskut tart strawberry
Biskut tart blueberry
Apa-apapun yang ni juga paling tak muak dimakan dan sedap dikunyah2 sambil menonton TV hehe:

Popiah simpul

Sekian, wassalam!
Jumpa lagi next entry ye

11 comments:

Rozita Ismail said...

aduss..bestnya nasi gulai tu,akak selalu bli wat bekal time blk dr kg..byknya sekut raye ida!kami bli kerepek2 je..hihi

Tuan Juhaida said...

Mmg best nasi berlauk tu.huhu nak blk kg lagi

aby said...

kuih dah dibalang ..
terhidang plak tu ..
tunggu jemputan utk menjamah sekeping dua jer ..
he..he..

Tuan Juhaida said...

Hihi apa2pun dah byk dpt jemputan open house ni

jarimanis said...

dalam byk2 biscuit tu...tart permata yg belum pernah mkn :-)

:: Cik Viva :: said...

sedap..sedap..sedap..sedap...& semuanya sedappp

Tuan Juhaida said...

Tart permata tu mmg fav sy sejak kecik2 dulu lg hihi

Tuan Juhaida said...

Tq hihi

hainom OKje said...

Alahai TJ terliur mak tengok sotong celup tepung tu....nk gi Kuantan le kalau cengini punya teringin hehe....
Kalau balik dr kg mmg menunggu kerjakan TJ....okje punya mesin basuh pulak tu tak pusing...huhu

Tuan Juhaida said...

Saya pun suka gi Kuantan.mkn ikan bakar kat Tjg Lumpur.mmg sedap sangat

mama3heroo said...

waa..sedap2 semuanya..