Alhamdulillah

Thursday, 29 August 2013

Drilling charge$

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Entry kali ini adalah sambungan kepada 'extra charge' yang dikenakan oleh My world Logistics Home Delivery yang membuat penghantaran perabot Ikea ke rumahku.

Sila klik sini untuk baca entry sebelumya.


Rupanya memang ada statement yang mengatakan tentang wujudnya 'drilling charge' ..hmmmm..cuma tak dinyatakan berapa RM.

Inilah  'cabinet' kecil tempat our little Danish simpan keretanya.



Banyak lagi kereta mainannya yang tak muat nak letak dalam ni hehe





muffin coklat lagi!...buat atas permintaan anak2. Kali ni Danial pula nak bawa ke sekolah.

pelajar tingkatan 5 sedang menduduki Percubaan SPM

13 comments:

hainom OKje said...

Cantik kabinet tu TJ...... mahal ke charges tu?

nurbijen said...

mahalnya drilling charge utk satu lubang.... tu kalau satau, kalau ada dua tiga... menggigil juga tangan nak membayarnya...

Kalau baca dokumen tu, rumah yg lebih lima tingkat yg tak berlift pun ada extra charge.. haih, agak2 kalau tetiba lift rosak masa delivery, berapa agaknya yg kena charge tu....

Macam2 hidden charge yg customer kena tanggung...

btw, byknya kereta danish.... mcm2 saiz ada...

aby said...

peminat krete yer danish tu..
akan bertambah2 lg kerete tu bila dia lagi membesar ..

Tuan Juhaida said...

Drill 1 lubang rm65

Tuan Juhaida said...

Yuppp.pandai depa ni bisnes.harga item murah tp hidden charge byk.
Hihi danish mmg minat kereta

Tuan Juhaida said...

Ya.danish mmg suka sgt kereta hihi

Rozita Ismail said...

akak lak terkena hidden charge maxis punya..haru biru jdnya!!akak try muffin kiwi aritu,ank2 ckp best gak..ank2 akak dah xde yg spm so xamik tahu sgt ler ttg trial tu...

Tuan Juhaida said...

Mmg byk hidden charge ni hihi.nanti nak try buat yg kiwi.

Wirda Amir said...

Ya Allah...byknya kereta danish...hehehe......

Tuan Juhaida said...

Hihi wirda mmg byk!tupun kereta yg besar2 n keta yg ada remote mmg simpan dlm box je

Ummu Madihah said...

Salam Ju,

Memang mengarut kalau caj untuk tebuk satu lubang RM65! Mak Aji kalau beli barang IKEA, pasang dan drill sendiri je.

Tuan Juhaida said...

Salam mak aji,
Sy pun sblm ni dok beli barangan/perabot ikea xde yg kena drill dinding...tu yg x tau ada hidden charge tu hihi.ada la beli rak2 yg attached kat dinding tu tp time tu pssang sendiri je.

Fizah said...

kalau nak try servis sioca blh gi sini =)

http://susunatursioca.blogspot.com/2014/03/ada-sesiapa-nak-order-barang-ikea.html