Alhamdulillah

Tuesday, 6 August 2013

Kampung tercinta

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Ceritanya, saya dah selamat pulang ke kampung halaman tercinta hehehe. Sempat la berpuasa sehari dirumah ibu bapaku dan sehari di rumah mentuaku. Tahun ni 'turn' beraya di rumah mentua dulu...so hari raya ke-3 baru balik semula ke rumah ibu bapaku (dalam hati memang huhuhuhu aci tak? hehe).

Dah selamat sampai kampung .. tengok kuih - muih yang di tempah dah bersusun ( saya memang setiap tahun mesti tempah beberapa jenis kuih kegemaran sejak kecil dengan orang yang sama hehe~setiakan!) dan duit raya yang minta tolong abah tukarkan pun dah dapat. So, bolehlah mula mengisi duit raya ke dalam sampul raya ni. (Best je bau duit barukan).
 Menu raya yang dirancang sepanjang beraya di kampungku dan mentua juga...menarik dan semua ada gitu! Alhamdulillah!

Rasa sangat gembira dan tenang dapat menatap wajah ibu bapa dan famili tersayang. Alhamdulillah!

Buat semua di luar sana, have a safe journey back home ya!

gambar ihsan mr google
gambar ihsan mr google

Sekian, wassalam!

7 comments:

Knor said...

macam best je bunyinya..meriah je..

selamat hari raya maaf zahir dan batin

ummuaidan said...

meriah dan seronok bunyinya suasan tuh..
selamat hari raya, maaf zahir batin yer..

Tuan Juhaida said...

Meriah n gembira gitu.hihi

Tuan Juhaida said...

Selamat hari raya juga...walau jauh diperantauan.jgn sedey ya!

Ummu Madihah said...

Salam Tuan Juhaida,

Seronoknya beraya kat kampung ya! Mak Aji beraya kat KL je, kedua2 ibu bapa sebelah Mak Aji dan juga Pak Aji dah tiada, cuma yang ada adik beradik serta saudara-mara sahaja. Insya-Allah lepas raya nanti kami balik. Sebelum puasa kami dah balik. Kami x larat berebut -rebut ngan org, jalan jam dan sebagainya. Salam aidilfitri, maaf zahir batin!

Tuan Juhaida said...

Alhamdulillah.mmg setiap kali blk kg mesti rasa happy.
Dan yg bestnya tahun ni kami blk raya x jem hihi maybe sebab ada byk hari cuti sebelum raya.so x semua blk pd hari yg sama.tima kasih sudi singgahsini.selamat hari raya..maaf zahir batin ya

Rozita Ismail said...

salam gak wat org2 yg dicintai dikg tu..