Alhamdulillah

Saturday, 10 August 2013

Kemeriahan Syawal Fasa 1:Rumah Mertua

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin diucapkan kepada semua.
Hari ini baru berkesempatan untuk 'update' sedikit cerita raya kerana tahun ni 'turn' beraya rumah ibu mertua dulu ( di Besut, Terengganu) . So, raya ketiga ( Sabtu, 10 ogos 2013) baru berpeluang untuk pulang beraya di rumah ibu bapaku di Kota Bharu, Kelantan.

Cerita sambutan raya di rumah ibu  mertuaku memang meriah kerana suamiku mempunyai 11 adik beradik dan semua pulang beraya (setiap tahun pun begitu ). Nasib baik rumah mertuaku memang besar dan ada 12 bilik tidur dan cukup untuk semua hehe. Cucu pun dah 30 orang! Juadah raya memang semua sedap dan sangat lazat dan semuanya home made.
(bapa mertua dah meninggal dunia tahun 2011)

gambar kami sekeluarga pada pagi 1 Syawal

little Danish
Danial
ibu mertua bersama-sama 5 anak lelaki kesayangannya hehe
Ini pula barisan menantu perempuan yang memang 1 geng dan kamceng together hehe
Sesi bersalam-salaman



sebahagian anak2 saudara
Sempat buat ping pong tournament utk kanak2 dan dewasa, kategori single dan double
Haikal, Danial dan Danish bersama-sama sepupu mereka

me and kakak ipar
gambar sekeluarga
ini pula nak keluar beraya ke rumah kawan2 (sekampung) suamiku yang kebetulan semuanya pulang beraya ke kampung pada waktu yang sama pada raya kali ini.



Itu sahaja cerita untuk entry kali ini. Jumpa lagi next entry ye. 
Wassalam!

Klik sini untuk membaca cerita rayaku di rumah ibu bapaku.

17 comments:

Ummu Madihah said...

Salam Ju (boleh panggil Ju aje ke?),

Mak Aji pun kalau blk kg ke Pasir Tumboh rumah kakak sulung, kampung arwah mak di Wakaf Che Yeh. Suami Mak Aji pun org Besut jugak!

Rozita Ismail said...

mmg meriah bila punya fmly besar camni..pandai mertua ida didik ank2 dia..

ummuaidan said...

selamat hari raya cikgu..
wah meriah betul yer semuanya berkumpul..:)

kak ina kl said...

selamat hari raya..seronok kan bila dapat berkumpul ramai-ramai camni

aby said...

salam aidilfitri TJ ..
wah meriah betul berhari raya ,,
suami org Besut yer ..
cuti sekolah bulan jun hari tu aby melepak juga kt jeti Pulau Perhentian, Kuala Besut ..
apapun ..
seronok bile berkumpul beramai ramai kan ..

Tuan Juhaida said...

Boleh panggil ju je hihi.
Oo mak aji pun org kelantan juga ye.

Tuan Juhaida said...

Haah mcm kenduri je sepanjang masa bila bkumpul ramai2 gini.satu rumah bila bkumpul ada 60 org!hihi

Tuan Juhaida said...

Mmg meriah.!

Tuan Juhaida said...

Tulah...bukan selalukan dlm setahun tu.padahal masing2 bkerja n menetap kat KL...tp hari biasa x sempat pun nak jumpa2.

Tuan Juhaida said...

Mmg meriaj aby bila semua ada.ya..suami org besut.
Oo aby pun pernah dtg besut juga ye

Rozita Ismail said...

opps!lupalak belah keluarga mertua akak punbleh tahan gak ramainya ngan cucu cicit lagi..!!!hihi..

Tuan Juhaida said...

Tulah.akak x blk raya kat kg mesti miss saat2 sambut raya ramai2kan

Mia Liana said...

sweetnyaa bila tengok gambar2 ni..

selamat hari raya ya...

Tuan Juhaida said...

Selamat hari raya!

hainom OKje said...

Kalau balik rumah MIL dengan sorang satu bilik mmg senang dan selesakan TJ hehe tak gaduh berebut bilik hehe

Pic yg dengan biras dan ipar perempuan tu mana MIL nya ? hehe

Tuan Juhaida said...

Pic dgn MIL tu dlm camera org lain.hari tu x amik pun sblm blk hihi.tu yg main letak pic yg ada dlm camera sediri

Rozita Ismail said...

cantik gak umh mentua ida ya..