Alhamdulillah

Monday, 12 August 2013

Kemeriahan Syawal Fasa 2:Rumah ibu bapaku

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sedar tak sedar sudah 5 hari kita berada di bulan Syawal. Kemeriahan masih terasa dengan aktiviti kunjung-mengunjung ke rumah sanak saudara di kampungku. Maklumlah raya setahun sekali, so peluang yang ada memang digunakan untuk berjumpa sanak saudara, jiran dan teman-teman. 

bergambar bersama-sama ma abah tersayang!

me and adik bersama-sama ma tersayang (saya 2 beradik je)
beraya di rumah ibu dan bapa saudaraku



tok bah dan cucu2nya yg amat kamceng hehehe (almaklumlah ...cucu tokbah n tokma baru 3 org ni)
Tahun ni juga sempat beraya dengan bapa saudaraku yang telah sekian lama menetap di New Zealand
me and one of my cousin, Tuan Amna Sofea







me and my heroes in pink attire hehehe


makan...makan...makan...



klik sini untuk membaca cerita raya ku di rumah mertua.

Sekian..itu sahaja untuk kali ini.
Wassalam!

18 comments:

aby said...

salam TJ ..
sapa adik yg atas moto tu ..
boleh dilatih jadi pelumba tuh ..
apapun memang meriah hari raya TJ ..

Tuan Juhaida said...

Aby...yg dok atas moto tu anak2 sy lah tu...danial n danish.tu yg suka sgt blk kg...nanti tokbah bwk round kampung naik moto hihi

Rozita Ismail said...

rindunya kat chik n ayh chik..tp dpt tengk pic pun jd la..td ingt umh ma berubah wajah,rupanya tu umh org lain!!!hehe..

Tuan Juhaida said...

Hehe.pic tu campur2 tu. Namanya kuar beraya hehe.gambar yg famili tu umah ma la.pastu ada pic umah kwn abah,k.mahani,cik mah,ayah din,cik sah hihi.

ummiross said...

Salam Aidilfitri buat Tuan Juhaida sekeluarga, maaf zahir batin.

Kniedaz said...

Salam Aidilfitri TJ ^_^
Kad hari raya dah selamat diterima sebelum raya tapi tak sempat nak bagitau..terima kasih

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.51
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

hainom OKje said...

Emmm... 2 beradik je yeh TJ....
Senang tak berebutkan TJ haha....
Seronoklah ma tu dua dua anak dia balik hehe

hainom OKje said...
This comment has been removed by the author.
mama3heroo said...

salam aidilfitri kak..wah dua beradik je,m3h 8 beradik,m3h ank sulong..hehe

LYAfrina said...

salam aidilfitri..
lya smpat bergambar sampai 3syawal je.. tu pon sikit.. y byknyer 1 syawal la.. sbb time tu semua ada kan..

Tuan Juhaida said...

Tq.salam lebaran juga!

Tuan Juhaida said...

Ooo sama2 hihi.kad raya je.x sempat nak beli apa2 nak selit

Tuan Juhaida said...

Salam kenal.tq sudi follow sini.nanti kunjungan akan berbalas hihi

Tuan Juhaida said...

Mmg seronok.mmg kami pun tetiap tahun blk raya sesama tu yg manja tu....2 beradik je.sorang sulung. ..sorang bongsu.sorang laki dan seorang perempuan hihi.beza umur kami 8 tahun!

Tuan Juhaida said...

Ya.akak 2 bradik je hihi.akak pun anak sulung juga

Tuan Juhaida said...

Sakam lebaran lya.tahun ni sy beraya umah mertua dulu.. So byk bgambar rumah mertua.bila dah blk umah parents kita, dah ramai sanak saudara yg dah blk. .so x sempat nak jumpa

hainom OKje said...

Jauh jugak beza umur tu .....8 tahun...