Alhamdulillah

Sunday, 18 August 2013

Rumah terbuka

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Al-kisah...sibuk pula memenuhi undangan rumah terbuka dan majlis akikah kawan2 dan saudara -mara di area KL & Selangor ni. Bagus juga, boleh ziarah-menziarahi dan bertukar-tukar cerita serta bermaaf-maafan apabila peluang masih ada ni.
Hari sabtu (17 ogos 2013), kami sempat beraya di 5 buah rumah. Sebuah rumah lagi memang tak sempat dah nak singgah...maaf sangat Izan ya.

Mula-mula, singgah rumah terbuka sahabat baik sejak di USM (dan kini anak kami bersekolah di sekolah yang sama, malah sekelas hehe). Rumahnya area Wangsa Maju

gambar kenangan dengan one of my bestfriends masa di universiti dulu...Su
Kemudian kami menuju ke Selayang Baru, ke rumah kawan suami yang membuat majlis akikah anaknya. Di Selayang tu juga kami singgah beraya di rumah bapa saudaraku . Raya hari tu tak sempat jumpa dia walaupun dia juga balik kampung...ini kerana time tu aku berada di rumah mertuaku.

ada pulak tangan gi tutup muka mama hihi

gambar candid
Dari Selayang, kami bertolak pula ke rumah sepupuku di Kajang dan rumah terbuka terakhir hari ini ialah rumah adik iparku di Semenyih . Fuh....! Kami keluar beraya dari pukul 10.oopg hingga pukul 9.oo mlm baru sampai ke rumah semula.

me and my cousin...Kak Ta



bestnya naik buaian hehe
Sekian, wassalam.
Jumpa lagi next entry...tata!

14 comments:

Wirda Amir said...

SALAM JU...

SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR DAN BATIN YE JU...

Rozita Ismail said...

jom ber 'open' house..!hehe..

Rozita Ismail said...

selamat ber 'open house'..hihi

hainom OKje said...

Hehe...bestnya tak yah masak yeh TJ hehe....
Minggu depan harus gak ada lagi open house tu

Jari Manis said...

bestnya klau ada open house :-) Jm paling suka klau ada OH coz leh mkn free heeee teruk x

mama3heroo said...

salam syawal # 12 kak

ummiross said...

bestnya beraya, menjalin ukhwah.

Cho Zila said...

syioknyer hari raya sakan gitu... dah lama akak tak buat gitutu.. tahunni memang tak beraya sangatler... tengok orang raya sana sini rasa kesian lak kat anak2 yang tak dapat nak beraya..

hainom OKje said...

hai TJ tak de cite baru ke? bizi eh...

nurbijen said...

selamat hari raya Ida.. maaf zahir dan batin :)
Wah, su tetap maintain macam dulu... su ada berapa orang anak Ida?

Tuan Juhaida said...

Su pun ada 3 anak lelaki cam saya hihi.dkt je umah kami.anak kedua sy sekelas ngan anak sulung su hihi

Knor said...

mesti sesak makanan kat dlm perut..ehheeh

Tuan Juhaida said...

Tulah pasal.mmg tahap full giler.kira mmg maksn sikit utk amik hati tuan rumah

MaMa Rey said...

selamat hari raya TJ..:)
seronoknya beraya..byk tmpt tu..mesti ful perut..