Alhamdulillah

Friday, 6 December 2013

Dia...Isteri Luar Biasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Topic for today ..another book review.

RM24, 616 m/s, novel


Sedikit sinopsis:

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

SINGLE is simple, double is trouble...

Itu moto hidup Dewi Yusra. Katanya, dia boleh hidup tanpa lelaki, lagi mudah dan tidak serabut otak. Lelaki menyusahkan, suka ambil kesempatan!

Perempuan tak kahwin pun boleh ada anaklah! Bukan spesies angkat-angkat ya, yang asli datang dari rahim Dewi Yusra. Kau gila ke Dewi, ingat nak buat anak tu semudah buat nasi ayam ke? Hesy... Mesti ada jalanlah…

Dewi serius! Walau dengan apa cara pun, Dewi tetap ingin punya anak dari darah dagingnya. Anak yang akan mewarisi syarikat perniagaan Cik NAB a.k.a Nasi Ayam Bonda.

“Aku akan kahwin! Syaratnya aku nak kahwin sampai mengandung aje ya, lepas tu aku chaw. No husband anymore. Sebelum aku sakit hati ditinggalkan, lebih baik aku blah dahulu” - DEWI YUSRA

Maka bermulalah usaha Dewi untuk mendapatkan ‘Suami Sementara­’ dari lelaki baik-baik, gen terhebat, genius dan stok sembahyang atas kapal terbang. 

“Saya Amzar... errr... Radin Amzar yang duduk sebelah you dalam flight dari Heathrow hari tu...” - RADEN AMZAR

Bagai nak tercabut jantung Dewi dengar. Lelaki edisi terhad tu hubungi dia? Macam tak percaya pun ada. Ingatkan lelaki itu akan terus hilang. Tuhan berikan Dewi peluang ke ni?

Berjayakah rancangan Dewi Yusra untuk memerangkap Dr. Radin Amzar, lelaki terpilih sebagai ‘Suami Sementara’nya untuk seorang zuriat? Bagaimana pula rancangan Kamarul yang terlalu menyintainya?

Temui jawapannya dalam DIA... Isteri Luar Biasa, kisah seorang gadis yang terpaksa bangkit dari peristiwa kelam hidupnya.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Jangan lupa juga kawan2 untuk dapatkan Majalah Gen-Q edisi 28 dipasaran.



Ok ..itu sahaja untuk kali ini.. jumpa lagi ye.Wassalam!

6 comments:

Puan Kutu said...

menarik juga tapi cukup tersasar dari pegangan agama.menolak hidup berpasangan dewi ni..:)

Tuan Juhaida said...

Haah.nanti dlm novel ni dewi disedarkan dr egoistiknya.dlm novel ni doctor pakar sakit puan mjelaskan pada dewi ttg dlm agama islam tak boleh melakukan ivf mgunakan sperma dari lelaki yg bukan suaminya yg sah..x habis lg bc novel ni...otw

nurbijen said...

ala, menyesal baca sinopsis.. rasa skrang jugak nak baca buku tu.. ce citer sikit ending nya lagu mana bila dah khatam...

Rozita Ismail said...

laku la novel2 kat kdai bila sipenulis blog ni singgh..!!!hihi...

Tuan Juhaida said...

Ok nur! Tunggguuuuu...hihi

Tuan Juhaida said...

Hihi