Alhamdulillah

Sunday, 8 December 2013

Sutera di Serambi Mekah

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Baru hari pertama di bumi Kelantan..pepagi i dah 'menziarah' Pasar Siti Khadijah yang terletak di pusat bandar Kota Bharu (nasib dekat rumah je) hehehe.Hehe tanpa membuang masa gitu. Hasil aktiviti ziarah tersebut, i telah berjaya mendapat apa yang diidam-idamkan hehe.

Memang niat balik nak cari kain sutera crepe, baju kaftan / kelawar, tudung bawal, kain pasang, serunding dan segala bagai. Yelah balik kampung pun sekali sekala je..dalam setahun 2-3 kali sahaja sempat balik kampung halaman. So bila sesekali balik memang sarat 'plan' dalam fikiran ni. Macam2 nak buat dan nak beli haha.

Dibawah ni antara yang menjadi pilihan:

Tudung bawal sulam

Sutera crepe bermotif abstrak menjadi pilihan untuk kali ini. Corak minimal sahaja supaya tak nampak terlalu crowded!
kain cotton sulam tebuk~lembut sangat kainnya~harga pun berpatutan sangat

kain cotton sulam tebuk~lembut sangat kainnya~harga pun berpatutan sangat

Kuih Akok~ kuih favourite


Sekian laporan untuk kali ini hehe. Nantikan entry seterusnya tentang aktiviti cuti sekolah kami di kampung. 
Sekian, wassalam!

16 comments:

Puan Kutu said...

merah cantik,coraknya simple mmg lawa la sutera ni..:)

Rozita Ismail said...

tu je ke item yg ida dpt tangkap kat kb?hiiii...

Rozita Ismail said...

tu je ke item yg ida dpt tangkap kat kb?hiiii...

Tuan Juhaida said...

Terima kasih hihi

Tuan Juhaida said...

Hihi akak ada nak kirim apa2 ke?nanti ida nak gi lagi ni

intanfirdaus247 said...

tudung bawal tu cantik sangat..:)

Wirda Amir said...

Salam ju...

Cantik apalagi bila ju kata harganta berpatutan....sy beli kain sulam tebuk tu di jalan TAR KL rm 40 yg tiada manik,rm 45 yg bermanik..kwn beli online rm80.....

Tuan Juhaida said...

Tima kasih hihi.

Tuan Juhaida said...

Salam wirda.yg sulam tebuk tu berbeza harga kerana berbeza kualiti kain.tp dua2 pun lembut sangat.satu sy dpt rm30 spsg dan satu lg dpt rm70 spsg.tentunya lebih murah dr rate KL hihi

Nazayiena Ayiena said...

Pegi Pasar Siti Khadijah rambang mata dibuatnya,kak Nurul baru sekali pegi je,first time pegi x jumpa sbb naik atas tgk kedai mkn aje,rupa2nya kena jln lg,rugi tau x jumpa yg first pegi tu.

Tuan Juhaida said...

Betul tu kak nurul...time tu terus rasa nak menyanyi lagu. ..kalau aku kaya...aku beli segalanya hihihihi

nurbijen said...

batik pink tu pun saya berkenan... rasanya banyak lagi yg hasil rembatan tu... cuma tak letak dlm blog jer... hehehe, yer dok?

Maria Firdz said...

Mmg syurga pakaian la kt kelantan... Seronok org pmpuan shopping...

Tuan Juhaida said...

Hehe nur.mcm tau2 je

Tuan Juhaida said...

Betul tu!hihi

Wirda Amir said...

Untunglah ju...patut la sepupu sy,setiap kali blk kelantan rmh mertua dia..asyik borong baju,kain tudung je.....