Alhamdulillah

Wednesday, 4 December 2013

Ikan Bakar ~ Food Review!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Teringin nak makan ikan bakar kat Tanjung Lumpur , Kuantan lagi. Tapi tetiba tak disangka2 Kuantan dilanda banjir besar la pulak. (Ini semua perancangan dan ketentuan Allah, semoga warga Kuantan redha dan bersabar dengan musibah ini).

 Emm kempunan! Takpelah dah tak leh makan, jom kita tengok  gambar2 ikan bakar jelah hehe. (Setakat ni, memang ikan bakar kat Tanjung Lumpur yang paling best pernah kami makan, memang ummmppphhh!). Ada 2 kedai yang kami pernah makan di Tanjung Lumpur tu..iaitu Mail Ikan Bakar dan  Ana Ikan Bakar Petai.

Kat bawah ni hanya ada 6 lokasi ikan bakar. (Banyak lokasi yang kami tak snap picture). Semoga dapat memberi panduan sedikit sebanyak kepada teman2.

Lokasi pertama: Ikan Bakar Kuala Perlis



Lokasi kedua: Mail Ikan Bakar, Tanjung Lumpur, Kuantan.


Lokasi ke-3: Ikan Bakar Kuala Besut, Terengganu




Lokasi ke-4: Ikan Bakar Deli Muara, Alai, Melaka



Sambal kicap

Lokasi ke-5: Samudra Ikan Bakar, PD



Sotong celup tepung ni tak berapa kena dengan selera kami dan sedikit liat

Lokasi ke-6: Restoran Ikan Bakar Terapung Fort Supai, Kuala Linggi, Melaka

Gambar ini ihsan dari seorang teman~tq Nad!

Ok, itu saja buat kali ini. Jumpa lagi next entry. Sekian, wassalam!



10 comments:

aTieYusof Family said...

Semua nampak sedappp Kak!..hehe..
yg kat Kuala Perlis tu pernah makan dulu2 masa study...skrg msti dah lain..:)

Rozita Ismail said...

xpayah la g jauh2 semata2 nak mkn ike bakar tu!akak mkn kat kafe politeknik shah alam aritu pun sodap walau ike kembong jer tp bila cicah air asam...fuhhh!!!dah kecur air liur dah ni!!!huhu

Tuan Juhaida said...

Mmg ler.restoran ikan bakar kat area umah ida nipyn blambak hihi.biasalah. .bila time jalan2 mmg tak sah kalau x singgah merasa makanan yg best2 kat tempat org pula.barulah jauh perjalanan..luas pemandangan n bertambah pengalaman gitu.baru boleh wat comparison

Knor said...

emmm terliur dibuatnya...mmg best mkn ikan bakar2 ni..berkhasiat plk tu

hainom OKje said...

Okje pun penggemar ikan bakar jugak TJ...pernah tak makan ikan bakar kat Jalan Bellamy ....ok jugak tu...

Kakzakie said...

Ikan bakar kalau kena cecah yg sedap mesti kita tak terkilan utk dtg lagi..

Tuan Juhaida said...

Betul tu nur

Tuan Juhaida said...

Pernah juga okje hihi

Tuan Juhaida said...

Betul tu akak.ada satu lg yg sedap sgt...kat tmn melawati.setiap tahun ada satu gerai ikan bakar yg tersangat best kat bazar ramadhan tmn melawati

Tuan Juhaida said...

Kat kuala perlis tu byk betul port ikan bakarkan!