Alhamdulillah

Wednesday, 11 December 2013

Hospital..Buku...Kopi..

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru balik daripada hospital kerana menjenguk adik iparku yang sakit nak bersalin. Bukaan serviks baru 3cm setakat ini, anak pertama dan 'contraction' pun masih belum kerap..jadi kami balik rumah dulu. Rasanya lama lagi tu , lagipun rumah ibuku pun sebelah pagar hospital je hehe. Adikku setia menemani isterinya di hospital. Dah ada 2 daripada tiga 'show' nak bersalin iaitu ada blood show & contraction. Air ketuban je x pecah lagi. Sama2 doakan agar proses bersalin dipermudahkan dan masa sakit dipendekkan serta ibu dan bayi selamat. Amin! (Tak sabar sangat nak tunggu kelahiran bayi ini, maklumlah anak saudara pertama disebelahku).


Balik dari hospital sempat singgah kedai buku berhampiran rumah. Beli satu novel bertajuk "Muridku Suami Aku?" untuk diriku dan buku cerita "366 Cerita dari Al-Quran dan Hadis" untuk bacaan anak2. 
Nampaknya ini novel ke-4 ku sepanjang cuti sekolah ni hehe.

Harga asal RM30, selepas discount RM27

Harga asal RM39.90, selepas discount dapat RM27.90
 ^
^
^
^
^
^
^
^

Satu lagi, sejak balik kampung ni selera n hatiku tertarik betul dengan aroma L.A. Coffee yang ibuku gunakan. Nampaknya kasihku telah beralih arah la ni. Tata Nescafe Classic 3 in 1 hehe.
Sedap!!
 Dan untuk info kawan2..novel "Dia..Isteri Luar Biasa" (rujuk entry sebelum ni) tu memang best. Saya dah abih baca.hehe.

Sekian untuk kali ini. Wassalam!

10 comments:

Rozita Ismail said...

novel lain dah khatamke?moga ibu n ank selamat..apa rase L.A coffee tu ya?

nurbijen said...

wah, adik ipar dah nak bersalin ke? Moga dipermudahkan....
Kalau lahir hari ni, cantik sgt tarikhnya.... 11.12.13 :)

Tuan Juhaida said...

Novel lain dah abih bc tu beli novel baru hihi

Tuan Juhaida said...

Tq nur!

lia said...

saya mmg penggemar kopi.. apa2 pon mmg telan he3

Hafiza AizZawa said...

bertambah la ahli keluarga nnt.. tahniah...

Wirda Amir said...

nak dpt anak buah baru...dpt novel baru..dpt rasa kopi baru...blogpun dah cantik..suka tgk kaler blog nih ju.....

hainom OKje said...

Okje tak leh ambik byk nescafe lah TJ nanti fenin!

Tuan Juhaida said...

Hihi sy mmg fav nescafe tuh!

Tuan Juhaida said...

Tq wirda