Alhamdulillah

Saturday, 6 July 2013

Despicable Me 2 & Istana Bambu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pagi tadi , kami sekeluarga sempat menonton cerita Despicable Me 2  di TGV Cinemas, Wangsa Walk. Memang best dan tak kering gusi! Jangan lupa pergi tengok tau kawan2 hehe.


Lepas tengok wayang, ajak my hubby gi lunch dekat Istana Bambu. Teringin pula nak makan lemon chicken dan gulai masak lemak daging salainya yang sedap tu. Saya pernah buat entry bertajuk Makan-makan di istana (17 feb 2013)  hehe. Boleh klik link di bawah.

http://sweetamieda.blogspot.com/2013/02/makan-makan-di-istana.html

Tapi hari ni nak share sedikit tentang harga yang dikenakan hehe.



Yang agak 'tak berkenan' pada resit ni ialah harga telur dadar (small) RM7, Koeyteow goreng biasa je (sepinggan RM10), nescafe ais segelas RM7 (bukan ice blended cappuchino/mocha dll pun) dan service charge 10%! Fuh! (sebelum ni makan kat sini tak pernah tengok resit sebab my hubby yang bayar, tapi today i gatai nak belanja baru tau reganya dan service charge tu haha pada muka i hehe)

 Nasib baik daging salai masak lemak dan lemon chickennya sedap.

lemon chicken
daging salai masak lemak

Sekian, wassalam!

11 comments:

umi alya said...

urmmmmmm ylh.. masakan istana mesti mahalkan..

lagipun skrg ni mkn kt mana2 terasa harganya seakan2 'mencekik darah', jika makan berdua, tak sah jika tak mencecah RM50..

nurbijen said...

mak ai... mmg cekik darah....
tak sangka air bandung pun dah 3.50... kalau dulu, 3.50 dah boleh minum air jus...

Tuan Juhaida said...

Betul tu.nanti kita tgk pulak rega makanan kat bazar ramadhan nanti.yelah semua bhn mentah naik rega now

Tuan Juhaida said...

Tulah pasal nur.jus2 buah semua belas2 ringgit segelas now kalau kat restoran.kat kedai mamak pun fresh orange rm5 segelas

Rozita Ismail said...

betul tu,sumer harga makanan n minuman dah naik..nak2 mkn lak ala2 istana gitu!!xpe la at least dpt mkn apa yg terase tu nt kalu dah sakit dah xleh rasa sumer tu..hihi

Yanti Isa said...

Salam kenal dari akak ... nampak sedap menu kat situ .

hainom OKje said...

Teringin jugak nak makan kat istana ni hehe.... Kat mana tu TJ?
Tulah kan patutnya patut patut le depa nak letak harga tu

Tuan Juhaida said...

Food dia mmg sedap.tak kesah sgt kalau mahal dan sedap.yg x best nya tang air pun charge mahal juga hihi

Tuan Juhaida said...

Terima kasih sudi singgah.mmg makanan kat sini sedap2 hihi

Tuan Juhaida said...

Kat ulu kelang.
Tulah tang harga air yg macam x patut sgt

Fatin Nabilah said...

Kak, berapa eh cost makan kt istana bamboo?