Alhamdulillah

Wednesday, 17 July 2013

Surprise birthday gift & home made chocolate muffin

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hari ni tetiba terima satu parcel. Pengirimnya ialah my loving parents: ma & abah. Dalam hati memang tertanya2 apa agaknya item yang dihantar kali ni. Sabar jelah sebab hari ni ada meeting guru dan pukul 4 ptg baru habis meeting. Penatnya!

apa agaknya dalam ni?
^
^
^
^

Tadaaa....!

Wow! Surprise birthday gift for my becoming besday
Terima kasih buat ma dan abah tersayang! Memang dulu me and my mom guna produk AG2000 ni (my mom memang still gunakan produk ni sampai sekarang except for the make up kit). Me?  Memang suka sangat loose powder dia coz sangat harum but...harga dia mahal sikit. Satu loose powder tu RM106. So now dah start guna bedak The Body Shop je. Murah sikit hehe. Now, dapat hadiah ...hurray...pucuk dicita ulam mendatang gitu. Yang make up kit tu my mom dapat free gift coz dia ahli dan banyak beli produk brand ni. So dia bagi sekali kat anak dia ni yang agak jakun sikit kalau nak tempek bahan kimia kat muka haha (cikgu kimia yang sangat tak percaya pada chemicals/bahan kimia...). Baik natural je. Sekali -sekala boleh la try tempek ni..Anyway tqvm ma!(nipun first time my mom bagi hadiah make up kit...lain dari kebiasaan).

Dalam parcel ni juga tok ma dan tokbah hantar kad raya untuk ketiga2 cucu tersayang (maklumlah...cucu baru 3 orang).

Malam ni selepas berbuka puasa sempat buat muffin coklat hehe. Chef amatur punya kerja hehe. Kalau nampak kekurangan, boleh bagi cadangan untuk penambahbaikkan ya.

rupa sebelum masuk oven

rupa selepas keluar dari oven, Panas2 gitu!
Terus je anak2 ambil makan hehe. Memang dok menunggu je.




Ok, itu sahaja perkongsian untuk hari ini. Jumpa lagi next entry.
Wassalam!

15 comments:

nurbijen said...

wah, dapat hadiah in advance... best best...
sedapnya muffin coklat... anak2 saya pun suka sgt muffin coklat....

umi alya said...

boleh le wat raya..

sedapnya muffin tu, lamanya akak tak buat

Tuan Juhaida said...

Sy suka muffin blueberry hihi.nanti nak buat juga tu

Tuan Juhaida said...
This comment has been removed by the author.
Tuan Juhaida said...

Nanti boleh buat utk raya ni bila dkt2 raya nanti hihi

aby said...

Hadiah dr mak dan ayah tj ke?
Prihatin depa tu ya dlm mengingati anak2 nya.

Rozita Ismail said...

xkan xphm2 lg kalu dah parents bg presnt camtu..!tempek jgn xtempek ida!!hihi...waaah dah pandai wat kek lak?teruskan usaha...

Kniedaz said...

seronoknya dapat hadiah birthday...so saya nak ucap Happy birthday in advance la hehehe...sedapnya kek...lama tak membakar kek

Tuan Juhaida said...

Depa mmg sgt penyayang aby..anak 2 orang je hihi.sorang lelaki,seorang perempuan.cucu pun br 3 org hihi.

Tuan Juhaida said...

Hehe. Ma beli kat ida tu set bedak n krim tu je.make-up tu dpt free.ma pun mmg x pakai.dia pun tau sgt anak dia x paai sgt juga.so ma ckp if x nak, boleh bg kat sesapa yg nak hihi

Tuan Juhaida said...

Tqvm!

hainom OKje said...

Wah ...bestnya TJ dpt hadiah dr bonda... Mcm artislah nampaknya raya ni hehe

mama3heroo said...

bestnye dpt hadiah dari famly..
btw muffin tu nmpak sedap

Tuan Juhaida said...

Tq hihi

Tuan Juhaida said...

Tak reti la nak make up2 ni, okje. ..kan jd badut lak haha