Alhamdulillah

Tuesday, 2 July 2013

Photobook lagi!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Nampaknya masih lagi tajuk yang sama ...Photobook! Jangan 'boring' sampai termuntah pula ya kawan2 hehe. Maklumla, baru sempat untuk gunakan voucher photobook yang telah dibeli dulu. Memandangkan tarikh expired voucher tersebut pun makin hampir (september 2013), tu yang cepat2 buat. Bukan apa , lepas ni makin sibuk dengan murid2 nak SPM... takut langsung terlupa terus nak gunakan voucher tersebut. Rugi la pulak kan !

ni koleksi yang terbaru...baru dapat tadi (1 julai 2013)...
jenis photobook:  Medium Landscape Imagewrap Hardcover (60-pages)

Dibawah ni sedikit sedutan dalam photobook ini :







Dah banyak sangat  cerita tentang photobook ni hehe. Memang sejak tahun 2009 lagi saya dah start buat photobook untuk abadikan gambar kami sekeluarga. Risau simpan dalam bentuk softcopy je, nanti rosak atau hilang atau terdelete pula...nanti hilang segala bukti kenangan indah, suka dan duka yang pernah dilalui bersama. Setiap gambar, ada ceritanya...betul tak?hehe. (Ia juga sebagai kenangan di hari tua).

Sekian, Wassalam!

p/s: entry ni auto-published

16 comments:

Rozita Ismail said...

cewaah..ptbook kali ni nmpak byk pic2 yg romantis gitu..!hihi

Tuan Juhaida said...

Photobook yg sblm ni punbyk pic romantis hihihi

aby said...

cantik2 ..
buat sendiri atau buat dikedai gambar??

Tuan Juhaida said...

Buat sendiri secara online.download software photobook malaysia.lepas siap project photobook tu,upload semula file n buat payment online.5 hari je photobook tu dah sampai ke muka pintu kita.jap ja.boleh beli voucher online juga masa dia buat promotions

nurbijen said...

banyaknya koleksi photobook Ida.. kreatif!

Tuan Juhaida said...

Tq nur hihi

aby said...

Kurang faham la.
Nk buat juga. Bnyak gmbar yg dh d save utk d buat.utk d jadikan hidangan mata masa raya nnti

Tuan Juhaida said...

Aby boleh tgk kat website www.photobook.com.my.pastu aby boleh download software n readybooks yg ada.pastu boleh susun photo secara offline,pilih background dll.dah siap project,aby mesti byr secara online and upload semula.senang je.ada step by step dia ajar. Jgn lupa cuba tau hihi

aTieYusof Family said...

cantik nya kak..
sy pun ada cadang nak buat photobook ni..tapi asyik lupa nak beli kupon tu..

Wirda Amir said...

cantik sgt la ju...blh la ajar kita buat..step by step..hehe

Tuan Juhaida said...

Tima kasih hihi

ummiross said...

Bestnya, cantik sangat, ummi rasa nak buat juga lah, tq ye kongsi info.

hainom OKje said...

Menarik jugakkan TJ nak cuba lah nanti mahal tak?

Tuan Juhaida said...

Jgn lupa bc next entry tau hihi

Tuan Juhaida said...

Welcome.nanti jgn lupa bc next entry

Tuan Juhaida said...

Harga bgantung pd saiz n jenis photobook