Alhamdulillah

Saturday, 22 June 2013

Bersukan dalam jerebu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Berakhir sudah Kejohanan Olahraga Kali ke 17 sekolah kami. Alhamdulillah.! Namun sukan sekolah tahun ini kurang meriah (sedikit) kerana masalah jerebu . Kejohanan Olahraga tahun ini dirasmikan oleh YDP PIBG. 

Berikut adalah gambar2 sepanjang majlis berlangsung (hehe kebetulan diberi amanat memegang portfolio AJK Fotografi dan Dokumentasi).

Perbarisan masuk kontinjen Rumah Emerald
Perbarisan masuk kontinjen Rumah Amethyst
Perbarisan masuk kontinjen Rumah Sapphire
Perbarisan masuk kontinjen Rumah Topaz

Perbarisan seterusnya dari Pasukan Unit Beruniform. Berikut di muat naik  sebahagian gambar.

PKBM (L)
Ranjer Puteri
Puteri Islam
PBSM

Membaca Ikrar Kejohanan
Pelajar 5 Teknikal terlibat sebagai team gimik perasmian
Gimik perasmian...menyalakan lilin belon udara panas

Hurray..!
4 belon udara panas mewakili 4 rumah sukan yang bertanding dilepaskan ke udara
up ...up...and away!
Belon kuning tak nak naik...ada masalah teknikal hehe


Ex-students pun ramai yang sudi datang memeriahkan temasya sukan walaupun  keadaan berjerebu. TQVM!
Pelajar membuka gerai jualan
MEOW...!MEOW...!
Adat bertanding...ada yang menang dan kalah.
Yang menang merendah diri, yang kalah usaha lagi
Acara terakhir..acara ibu bapa dan guru...Berjalan menggunakan tempurung kelapa berganti-ganti.
1 pasukan terdiri daripada 4 orang peserta hehe
Acara kemuncak...Tarik Tali

Berakhirlah sudah semua acara yang dipertandingkan pada hari ini ( tak larat nak upload semua pic hehe banyak sangat). Kepada pasukan yang menang ..TAHNIAH! dan pasukan yang kalah....jangan bersedih...usaha lagi pada tahun hadapan.

Sekian, Wassalam!

15 comments:

Rozita Ismail said...

walau ida letak byk pic tp satu pun akak xdpt tengk....kosong!!kesilapan teknikal....hihi

Tuan Juhaida said...

Betul ke akak?

Wirda Amir said...

assalamualaikum tuan juhaida...saya panggil jue je selepas ni boleh tak..?hehehe

rasa2nya lebih baik bersukan dlm jerebu drpd panas terik ..hehehe

Tuan Juhaida said...

Waalaikumusalam wirda.boleh je panggil sy ju hehe.lega dah setel sukan

aTieYusof Family said...

meriah juga acara sukan nya Kak walaupun jerebu kan?
skrg ni nak jalan2 pn malas, cuaca panas sgt...:)

Wirda Amir said...

alhamdulillah...

hehe

Rozita Ismail said...

skrg ni bru bleh tengk pic...hihi
slow ckit...

nurbijen said...

seronok tgk budak2 bersukan... Ida tak join ke jalan atas tempurung tu? hehehhe

Tuan Juhaida said...

Haah.now mmg cuaca panas terik kan

Tuan Juhaida said...

Hehe

Tuan Juhaida said...

Tak join nur...takut tersembam hihi

hainom OKje said...

TLBD minggu akan datang ni...kot kot cancel sebab jerebu jerebas ni!

Tuan Juhaida said...

Mungkin juga.kalau jerebu makin teruk mmg kena kansel aktiviti sek

UbahSuai RUMAH said...

UBAHSUAI RUMAH area kajang, bangi, cheras, serdang, puchong, subang, shah alam, kepong, nilai, ampang, gombak (Selangor/KL) Sambung dapur, parking, ikat batu, pasang tile, mengecat, plaster, plaster siling, kayu, meja dapur/table top, paip DLL. Hubungi: 0182233854 khaidir click → FACEBOOK atau → BLOGGER dan → CONTACT

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.