Alhamdulillah

Thursday, 27 June 2013

Biskut sebelum puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Semoga  teman -teman berada dalam keadaan sejahtera, sihat dan ceria.

Nak berkongsi sedikit cerita tentang biskut sebelum puasa hehe.

Half choc...gambar sebelum
gambar selepas 2-3 hari...tadaa...tinggal 2 ketul hehe (now dah licin). Siap repeat order untuk stok raya pulak
Chocolate Snow....Ini pulak yang baru beli today (27 jun 2013)...
rupa tak menarik tapi rasa memang sedap. Yummy! (so don't judge the book by its cover).
Little Danish dah rasmikan tadi hehe 

Alhamdulillah, 2 buah photo book ( 40-page 15" x 11" Large Landscape Debossed Hard cover) yang baru buat tu dah selamat sampai ke pangkuanku semalam dan hari ni. Memang puas hati. Ada satu lagi belum dapat...maybe next monday . Tak sabarnya!

sedikit sedutan dari photo book hehe macam sedutan filem lak


Dapat free gift lunch box tadi. Alhamdulillah!


Tadi juga ada 'ex-student' ku datang sekolah berjumpa para guru if ada cecikgu ingin menderma  kepada sesiapa bacaan 30 juzuk Al-Quran sepanjang bulan Ramadhan ni. Mereka tahfiz (mereka akan mengikuti program tadarus sepanjang Ramadhan untuk habiskan 30 juzuk Al-Quran), so kita boleh tuliskan nama sesiapa yang kita nak sedekahkan  pahala bacaan Al-Quran 30 juzuk  itu (insha allah). Terpulang kepada kita untuk menderma seikhlas hati kepada kumpulan ini atas usaha dan kesungguhan mereka. Alhamdulillah, bagusnya usaha sekumpulan pelajar yang masih amat muda ini tetapi sangat mencintai Al-Quran. Insha Allah.
Tapi kita sendiri pun tak boleh lepas tangan..Al-quran adalah panduan hidup.

gambar ihsan google
Sekian, wassalam

16 comments:

Moonirah said...

best kan wat photobook.hehehe...so far mun br de dua..raya n convo...mama suh wat yg derang nye pic wedding n ktorg 4 beradik dr kecik ke besar....heee...nnt la free...lama tangguh dah

Tuan Juhaida said...

Betul tu mun.mmg best!hihi mungkin sebab kita suka n appreciate cerita pd setiap keping gambar hihi.

umi alya said...

mesti sedap tu..

Rozita Ismail said...

cecantiknya photobk yg ida buat..!tahniah...biskut yg buruk rupa tu bukan namanya batang buruk eak?padan ler camtu....hihi

Tuan Juhaida said...

Hehe mmg kstegori sedap juga

Tuan Juhaida said...

Terima kasih.

Biskut tu bukan biskut batang buruk hihi

Kakzakie said...

Kalau sedap memang ngap-ngap tak sedar tahu-tahu licin hihi...

Dekat tempat kakak pun setiap tahun kami buat juga tadarus kaum wanita sama-sama di bulan ramadhan.

Kniedaz said...

wat photobook katne? macam best je

Tuan Juhaida said...

Photobook malaysia

hainom OKje said...

Nak makan biskut raya tu mmg seeloknya sekarangkan TJ... nanti bila dah raya kurang sikit nikmatnya hehe

Wirda Amir said...

yang tu sebelum puasa..nant oder lagi habis sebelum raya plak...hehehe

cantik unchbox tu...

ramadan ni nak teruskan aktiviti bertadarus..moga umur sampai hingga ramadan...in sya Allah...

Tuan Juhaida said...

Betul tu hihi.time raya kita dah mkn mcm2 menu berat2 n sedap2 so mmg x pandang biskut raya

Tuan Juhaida said...

Tulah rezeki tetiba dpt gift lunch box tu hihi.haah.ramadhan ni kita teruskan aktiviti bertadarus

Tuan Juhaida said...

Ooo bagus2. ..aktiviti btadarus ni mmg wajar dibuat especially time bulan ramadhan

Anonymous said...

Repeat repeat la biskut raya tu yea... hehehhehe... best kan half choc...yummy tau..order2.. ^-^
Nora

Tuan Juhaida said...

Tauke biskut tgh promote biskut nih hihi.jom nora buat blog