Alhamdulillah

Tuesday, 4 June 2013

JJCS Part 6 : Legoland , Hello Kitty Town & Mee Bandung Muar

Assalamualaikum dan salam sejahtera sebagai pembuka bicara

Semoga semua sedang berada dalam keadaan sihat dan ceria... Nak sambung tulis  cerita JJCS Part 6 kami hehe. Sebenarnya dah naik berpinar2 mata menanda kertas exam, so untuk release tension, kenalah berhenti buat benda2 yang lebih santai sedikit hehe (haissshhh...bila la nak abih menanda kertas  exam yang bertimbun2 itu huhu ).

Cerita kali ni dah abih tentang USS. Sebelum meninggalkan bumi Johor, kami sempat pusing-pusing dan singgah ke Nusajaya. Tarikan utama disitu tentulah Legolands dan Hello Kitty Town. Kedudukan 2 tempat inipun agak berdekatan. Kami pun singgah untuk kenal2 tempat ni (insha allah, next time kami akan masuk). Cuma tengok dari luar jalah. Bersebelahan Legoland ada satu mall dinamakan Mall of Medini.


kipas ceilling bersaiz besar memenuhi Mall of Medini

makan aiskrim sambil bergaya dengan t-shirt baru beli kat USS hehe
dari Mall Of Medini kami boleh lihat pintu masuk ke Legoland
Legoland Malaysia (taman tema indoor and outdoor)
 Selepas itu, kami singgah pula di Sanrio Hello Kitty Town. Baru tau tentang kewujudan tempat ni. Taman tema indoor ini terletak bersebelahan dengan Puteri Harbour.  Baru di buka pada bulan oktober 2012. Untuk semua peminat Hello Kitty , Barney, Bob The Builders, Thomas & friends dan Angelina Ballerina serta Pingu bolehlah berkunjung ke sini.

Puteri Harbour Family Theme Park

gambar ihsan Mr Google


Harga tiket masuk ke Puteri Harbour Family Theme Park . Tiket boleh juga dibeli secara online.
ini kedai menjual pelbagai jenis cenderahati

Lat's place
 

Puteri Harbour

Puteri Harbour

Destinasi kami seterusnya  ialah Muar. Tekak ni teringin betul nak menikmati keenakan Mee Bandung Muar yang semua orang cakap sedap tu hehe.


Kedai ni terletak di Medan Selera Tanjung Emas, Muar
my hubby pekena asam pedas
Mee Bandung Special...dan ...memang sedap sungguh!!!
 Berbaloi-baloi datang makan jauh-jauh hehe. Licin sepinggan! Kena pulak dengan ABC dan sirap bandungnya yang sedap time2 panas terik ni...Memang terangkat!hehe
depan kedai makan ni

 

Dah kenyang, kami meneruskan perjalanan. Our next Pit Stop ....: Malacca..! Jangan lupa baca ya.
Sekian, wassalam.

6 comments:

Rozita Ismail said...

adui,kecur air liur tengk mee bandung tu,pekat giller kuah dia..!fav akak tu..

Tuan Juhaida said...

Mmg sedap sesangat!!! Kuah pekat n mmg kena ngan selera i

Wirda Amir said...

Salam tuan juhaida...

Selalu dgr pasal mee bandung muar...

Happy je permatahati juhaida yg bertiga tu...

Tuan Juhaida said...

Wirda,mmg sedap mee bandung tu.semua deret kedai mkn situ ada jual mee bandung.x tau la yg mana paling sedap.kami pun try kat satu kedai je hihi.alhamdulillah,yg kami try tu mmg sedap.
Permata hati bertiga tu mmg sentiasa ceria.alhamdulillah

hainom OKje said...

Kalau okje balik kg masa ni mesti terserempakan TJ.... Hehe sedapkan mee bandung Muar tu....teringin dah ni....
Selalu gak pekena asam pedas Kat situ

Tuan Juhaida said...

Ya. Mmg sedap sgt!suka sgt.okje biasa mkn kedai mana satu?