Alhamdulillah

Thursday, 6 June 2013

Tampal gigi susu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru balik dari klinik gigi , bawa putera keduaku , Danial, yang mengadu giginya sakit. Gigi geraham Danial (nasib baik gigi susu lagi) ada lubang sikit dan bila makanan masuk terus jadi sakit. So , doktor decide untuk tampal gigi Danial. Ini pengalaman pertamaku juga kerana sebelum ni memang  gigi anak-anakku tak pernah rosak, kena tampal or kena cabut. 
Anak2ku (Haikal, Danial dan Danish) memang dah dibiasakan sejak kecil dibawa berjumpa dentist secara rutin untuk pemeriksaan berkala dan scaling gigi. Jadi mereka tidak takut berjumpa doktor gigi hehe. Syukran!

Putera bertiga ni siap main dulu permainan yang ada kat klinik gigi tu..hehe
Danial ..relax je hehe
ini lukisan terbaru Danial....dia tampal kat fridge!
ok, sampai sini sahaja. Jumpa lagi. Tata!

Danial dengan mainan gigi yang dibeli di Toys 'R' us yang baru dibuka di Puteri Harbour Family Theme Park


12 comments:

Rozita Ismail said...

hihi...bleh snap pic ke kat klinik gigi?pandai danial lukis pic papa dia,tu ke unifm keja papa danial?

Tuan Juhaida said...

Boleh je hihi.papa danial xde uniform

Wirda Amir said...

salam tuan juhaida...

tampal gigi susu..hehe...

lukisan tu cantik...

Tuan Juhaida said...

Tima kasih, wirda.danial ckp dia nak jd arkitek.tp cenderung lukis kartun mcm nak jadi kartunis pun ada hihi.haikal, si abg sulung nak jd pemain bola dan si bongsu danish nak jd doktor yg pandai menyanyi hihi

nurbijen said...

cool jer tgk danial nak tampal gigi....
hihihi, comel gambar danial yg last tu :)

Tuan Juhaida said...

Hihi.gigi mainan tu mmg mama danial yg purposely beli.senang nak ajar n tunjuk demo kat depa cara gosok gigi ygbetul hihi

hainom OKje said...

Senang kalau budak dah dibiasakan dgn dentist, Kalau okje seram jugak bila bab nk menampal ni, ngilu yg tahan tu....

Tuan Juhaida said...

Tulah.syukur depa xtakut kat doc.kot tak mau ada yg meraung...kita la yg gabrakan hihi

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

sempat jugak ambil pic yer..baru tahu gigi susu pun bolih ditampal2...
bukan ke biar jer dia gugur untuk beri laluan gigi kekal tumbuh?

Tuan Juhaida said...

Sebab gigi tu masih kukuh n takde tanda2 nak tercabut lg.tu doc tampal dulu supaya makanan x masuk dlm lubang kecik tu hihi.bila masuk makanan jd sakit

PuanZaniff said...

bgus kan amalkan dr kecik..nih dh beso2 cmni..nampak dokter gg pn dh seram..hihi

Tuan Juhaida said...

Hihihi