Alhamdulillah

Thursday, 20 June 2013

fidofilia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pernah dengar perkataan fidofilia?
Fidopilia /pedophilia bermaksud : Sexual attraction felt by an adult toward a child or children.

Ya Allah, macam2 la penyakit pelik nowadays. Fidofilia ni adalah satu penyakit mental dan emosi. Penghidapnya sangat tertarik kepada kanak-kanak dan melakukan kekerasan, kekasaran dan jenayah seksual kepada mangsanya.



 Sekiranya ingin mengetahui lebih lanjut , boleh klik link ini http://en.wikipedia.org/wiki/Pedophilia


Sekian, wassalam!

p/s: entry ini auto publish

12 comments:

ummuaidan said...

maca2 penyakit diakhir zaman kan..nauzubillah... moga dijuahkan dr kita semua..

Tuan Juhaida said...

Nauzubillah.risaukan coz kita pun ada anak2 kecik

Rozita Ismail said...

terbelit lidah nak menyebutnya!!nauzubillah...

Tuan Juhaida said...

Kena sentiasa bwaspada n mohon plindungan dr Allah

nurbijen said...

macam2 penyakit akhir zaman... minta jauh dari semua tu...

Tuan Juhaida said...

Betul tu..moga kita semua terhindar

hainom OKje said...

Kalau tak baca entri ni TJ...sampai sudah OKje tak jumpa word tu agaknya hehe

MaMa Rey said...

pernah dengar..
bahaya penyakit ni kan..rasa takut pula

Tuan Juhaida said...

Hihi kena careful.now penyakit ni dah makin menular ke negara kita

Tuan Juhaida said...

Kena sentiasa bhati2 especially kita ada anak2 kecik.penghidap pedophilia ni tertarik pd kanak2 x kira lelaki ke perempuan.nauzubillah...mintak jauh

Kakzakie said...

Kunjung balas dari kakak.

Bila iman yg senipis kulit bawang tidak dibaja tidak mustahil ini semua boleh terjadi.

Tuan Juhaida said...

Tq akak coz sudi kunjung balas.
Mmg betul tu...semyanya bgantung pd diri sendiri n iman masing2.kuat atau lemah benteng diri