Alhamdulillah

Wednesday, 10 April 2013

Beli apa sebenarnya kat Bandung tu?...cer citer!! (Part 3)

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Hari ni rasa 'tension' sebab ada 2 kerja penting terbengkalai. Satu nak 'update' e-SPLG dan satu lagi nak buat soalan 'exam'. Geram sebab dah boleh masuk 'system', 'up date' tapi bila nak 'send' terus 'error' huhu. Bosan tul buat kerja cenggini. Buat soalan pula biasalah akan mengambil masa yang lama dan tak boleh nak buat sambil lewa. Kena betul-betul mengadap. Buat soalan tu akan di sambung malam ni kerana ni nak bergegas untuk pergi ambil anak2 kat sekolah.. 'By the way' , ada masa 15 minit untuk tulis 'something' kat blog ni.

Rasa malu nak bagitau 'terbeli' apa kat Bandung tu hehe...tapi sebab ada permintaan daripada teman-teman yang nak tahu apa item menarik yang boleh diperolehi di Bandung, so i bagitau juga hehe. (Maaf, entry ini bukan untuk bermegah-megah ya, jangan salah sangka tau)

Kalau nak tau, sila 'scroll 'ke bawah ya. 

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^      
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^     
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
taadaaa!
(ini sebahagian hasil tangkapanku , ada yang tidak di letakkan foto kat sini atas sebab2 keselamatan haha..)

Kain pasang dengan bunga riben, bunga sulam dan kerawang

kain cotton dengan bunga sulam


 Antara contoh Brownies Panggang dari Kartika Sari yang lazat!

Long shawl

 Kemeja lelaki untuk my hubby and my dad. 
I juga beli jeans yang cantik dan selesa utk diri sendiri kat Rumah Mode, Bandung

 Kain pelikat (untuk my hubby, abah dan adik)

 Telekung solat 

Telekung solat

tudung bawal, fridge magnet, keychain, t-shirt Bandung 
(untuk dihadiahkan kepada saudara mara)

Tak lupa beli pelbagai jenis blouse (cantik2!), jubah (cantik2!), t-shirt, seluar & kemeja anak2 di factory outlet juga t-shirt branded untuk my hubby.

Hehe jangan marah ye. Ada lagi yang dibeli tapi memang tak 'snap' pun 'picture' so takleh la nak tempek kat sini. Kain cotton dan kain pasang tupun bukan semua milikku tapi ada yang telah selamat dihadiahkan kepada mama tersayang, ibu mertua, sepupu dan adik ipar.

Baju dan tudung syria chiffon yang i pakai tu yang dibeli di Bandung la tu.
Cantik tak?

baju me pakai dan t-shirt my hubby pakai tupun, i beli kat Bandung juga haha

baju nipun sama hehe

Oklah, cukup-cukupla tu i promote Bandung. Harap nurbijen , Rozita Ismail dan azlina razak berpuas hati dengan entry ni.

Terima kasih sudi baca. Tq!


10 comments:

nurbijen said...

wah, mmg shopping sakan... pandai Ida beli, semua cantik2 :)

Rozita Ismail said...

bila byk shopping,beribu-ribu lemon la yg kuar..!tp yg pasti puashati,btw tenkiu coz ada nama akak yg ke last tu...hihi

Tuan Juhaida said...

Tq nur.bukan selalu gi bandung kan.tu maybe my first n last trip to bandung. Puas hati dpt pilih sendiri.syukran

Tuan Juhaida said...

Taknak kecewakan akak la tu...tu yg share jugak beli apa kat Bandung hihi.tq jd pembaca blog ida yg setia

Wirda Amir said...

assalamualaikum...

alalaaa...bestnya cuci mata kat sini...hehe

Tuan Juhaida said...

Wirda, tq sudi datang blog ni hehe

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Tuan Juhaida said...

Ok.tq.sy akan take note

hainom OKje said...

Banyaknyaaaaa.....
Murah ke TJ?.... Tapi memang cantik2 baju yg TJ pakai tu...
Habis banyak jugak tukan TJ

Tuan Juhaida said...

Ada yg murah dan ada yg mahal.tp puas hsti dpt pilih sendiri