Alhamdulillah

Wednesday, 17 April 2013

Ups and downs!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pertama sekali nak minta maaf kepada teman-teman semua kerana tidak sempat singgah di blog teman2. Insya Allah, bila masa mengizinkan saya akan terjah blog teman-teman semua hehe.

Hidup memang ada 'ups and downs' kan.

(gambar ihsan Google)

It's so true hehe...straight line bila jantung dah berhenti berdegup...Innalillah!
(gambar ihsan Google)

Biasanya bila kita diuji dan bersedih kita akan jadi lebih dekat dengan Allah. Sebab itu dikatakan setiap ujian Allah itu tanda kasih sayang-Nya kepada kita. Supaya kita tidak terus terlalai daripada mengingati-Nya. 

Berhenti bersedih...! (gambar ihsan Google)

pemilik sebenar hati adalah si Pencipta!

So, if ada teman-teman yang diluar sana sedang berhadapan dengan pelbagai ujian dan sedang bersedih...BERHENTILAH bersedih...Bangkitlah semula! Ingat, Allah sentiasa bersama orang yang sabar . Think positive and you will feel much better.! (Ceh, dah macam pakar motivasi pulak ni hehe).
Setiap manusia berhadapan dengan pelbagai masalah dan ujian.  Jika kita di uji, ingatlah ada lagi insan lain yang lebih berat ujiannya dibandingkan dengan kita. Jangan putus asa ya! Bertenang dan Bersyukurlah!

ingat...sentiasa ada pelangi selepas hujan!

Jika keadaan yang berlaku tidak juga seperti yang diharapkan selepas segala usaha telah dilakukan...maka redhalah dengan ketentuan Ilahi. 

Ini khas untuk yang berhadapan masalah CINTA! Betulkan kata-kata tu?


...Wassalam..

10 comments:

nurbijen said...

betul tu Ida....
bila buat research lagi la... kejap nampak, kejap rasa blur... tapi tu untungnya kita orang Islam, kita ada Allah yang Mendengar dan tempat mengadu :)

Moonirah said...

tq kak ju! <3

Rozita Ismail said...

bersyukur sbenarnya kerna walau apa terjadi,kita masih ada tmp utk mengadu..hidup pun perlu diteruskan..

hainom OKje said...

Pakar Motivasi nampak pagi ni hehe....

Tulahkan TJ semoga kita bangkit bermula saat ini... huhu...

mama3heroo said...

btl2 100% setuju..ehe

Tuan Juhaida said...

Pakar motivasi x btauliah hihi

Tuan Juhaida said...

Ye betul tu

Tuan Juhaida said...

You are welcome,dear

Tuan Juhaida said...

Bykkan sabar ye nur u can do it!

Tuan Juhaida said...

Jom kita jd lebih positif n ceria