Alhamdulillah

Sunday, 21 April 2013

Sugar daddy ..ops....Sugar Glider!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Hari ini bumi KL disimbah titisan hujan yang lebat...Tenang melihat titisan jernih air hujan jatuh menyimbah bumi. Pokok-pokok hijau kelihatan segar dibasahi air dari langit itu.

Hari ni beberapa kali buka blog tapi kehilangan idea untuk menulis hehe. Tadi 'try' cari 'outdoor photographer' tapi hasilnya masih zero. Hmmm...Teman-teman yang ada kenal 'outdoor photographer' yang tak 'busy' sepanjang Mei ni, share ya.!hehe

Terlupa nak kongsi tentang 'Sugar Glider'. Baru-baru ni masa kat 'shopping mall', kebetulan ada satu 'booth' menjual 'Sugar Glider' (tupai terbang). Tetiba haiwan kecil yang comel itu menarik perhatian ketiga-tiga orang anak terunaku. Hmmmm..cari pasal ni hehe. Especially si Danial (putera keduaku), memang beriya-iya nak memilikinya...Mama tengok macam geli walaupun comel. Nampak macam 'hamster' je.

Sugar Glider :
"The sugar glider ( Petaurus breviceps ) is a small, omnivorous, arboreal gliding possum belonging to the marsupial infraclass."


 Inilah rupanya  Sugar Glider tersebut

Seekor RM199...mahalnya!

ni gambar ihsan Google


'My hubby' cakap kat 'our kids', jika nak beli 'Sugar Glider 'ni boleh, tapi tunggu 'our kids' besar sikit dan pandai jaga sendiri 'pet'. Sebab 'Sugar Glider' ni perlu dimandikan ,di potong kuku dan memerlukan penjagaan rapi.
 Mama geli...jangan suruh mama mandikan Sugar Glider ni dah hehe.
So...abih cerita Sugar Glider' hehe.



p/s: tak sabar nak tunggu kedatangan bulan Mei...kerana bulan Mei banyak tarikh2 penting yang best hehe...tungguu!!!

oppsss...lupa nak kongsi, tadi terima berita baik daripada adik dan adik iparku yang mereka bakal menimang cahaya mata pertama!...Congrates ,dear! We love u...take care!

Sekian, Wassalam!



15 comments:

umi alya said...

comel.. anak2 sukalah

mama3heroo said...

adik m3h ade bela menda ni..setakat ni m3h belum pernah pegang lg..geli..hee

Tuan Juhaida said...

Tulah.kalau beli nanti kita la kena jagakan hehe tak mo

Tuan Juhaida said...

Gelikan hihi.dia gigit juga ni penjual tu ckp hari tu

Condoriano said...

Sugar glider ni jinak kalau dibela, hari tu dkt driving school ada sorg girl ni bawa sugar glider, elok je duduk atas bahu dia x)

Tuan Juhaida said...

Oo comelkan sugar glider tu.nanti bila my kids dah besar skek boleh la kot bg depa pet ni

Rozita Ismail said...

comelnyeeer...!padan bebudak tu suka...hihi

nurbijen said...

pernah tgk dokumentari pasal sugar glider ni... mak ai, boleh tahan juga harganya yer?
Kalau saya pun memang geli, tapi tak sangka budak2 minat dan berani nak jaga :)

Tuan Juhaida said...

Hehe tulah.comelkan

Tuan Juhaida said...

Anak2 sy sumer tiga2 suka haiwan nur.suka sangat dkt kycing,arnab,ikan dll.kalau bleh semua depa nak bela hihi.mereka mmg x takut or geli

azlina razak said...

wah menarik..tp mahalnya harga dia..geli jugak benda kecik2 gini..hehe

the happy one said...

mak oii rege dia.. Boleh tahan jgk... Kat sini pun ada jgk student2 dok bela. Yg tlepas xdapat di kesan pun ada.. Hehe.. Anyway, thanks ya..

hainom OKje said...

mahalnya TJ...
Tapi okje kurang suka membela bela ni hehe...

Condoriano said...

Aah bagus juga kalau camtu biar diorg responsible sikit, teringin nak bela tapi kt rumah ada kucing takut kena kacau dgn diorg pula x)

BUNDA a.k.a KN said...

kebanyakan budak2 memang suke kucing..