Alhamdulillah

Sunday, 7 April 2013

Ikea & nasi Arab di hujung minggu!

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Harap semuanya berada dalam keadaan sihat-sihat dan ceria sentiasa. Dihujung minggu memang bermacam-macam aktiviti bersama keluarga yang boleh kita lakukan. Kadang-kadang hujung minggu rasa lagi penat daripada hari bekerja hehe.

Sebelum buka cerita pasal 'shopping' @ Bandung , hari ni nak kongsi sedikit cerita kami di Ikea, Mutiara Damansara, PJ, Selangor. Niat dihati untuk cuci-cuci mata lagipun dah lama kami tak berkunjung ke Ikea ni.


Bebudak ni memang kalau boleh semua 'showroom ' depa nak lepak hehe.
Suka sangat kan tengok hiasan dan aturletak setiap 'showroom'


 Danish dok salin harga setiap item yang dia berkenan pada kertas catatan Ikea hehe. 
Panjang 'list' barang dia nak.



Ooohhh..selesanya tidur!



Carpet

Bingkai gambar pelbagai saiz, warna dan bentuk


 Cantikkan pasu berkerawang ni


Banyak sangat benda menarik di Ikea nikan...that's why kita tak jemu-jemu untuk berkunjung kat sini...Paling 'best' dapat idea susun atur dalaman dan fungsi ruang daripada' showrooms'nya.

Sempat beli ready- made curtain, set pisau, book -end dan 2 pasu tanaman hiasan

Cantik tak??hehe

Balik dari Ikea, kami singgah makan tengahari di Restaurant Wadi Hadramawt. Tagline dia: 
 "The best Yemeni Arabic Food In Town".


Menu

Menu

 Chicken Kabsa

Chicken Kebab Sandwich-memang sedappp!

Isi dalam Chicken Kebab Sandwich

Alhamdulillah...rezeki Allah. Memang sedap. Sesudah makan, kami pun terus balik ke rumah...Aaahhh, esok kerja! hehe. Sehari je cutipun {ahad}, sebab sabtu pun kerja huhu...Cepatnya masa berlalukan.. Demi masa...moga kita semua tidak berada dalam kerugian.

Wassalam, jumpa lagi!


14 comments:

azlina razak said...

wah..bestnya shopping..paling best kt tempat makan tu..huhu..nak jugak..

Rozita Ismail said...

hepinya dpt shopping kat ikea tu...mkn pun best gak,nak2 nasi arab lak tu!!yummi yummi...

Tuan Juhaida said...

Nanti dtg kl kita gi sesama ya

Tuan Juhaida said...

Hihi tulah.mcm2 benda menarik kat ikea tu.

CeqGu said...

Hai rindunya kat ikea.....suka sgt tgh showrooms nye

Tuan Juhaida said...

Betul tu anis!x puas lan tgk

the happy one said...

dah lama nak makan nasi arab tapi ssh nak carila sini... Pak Arab byk cuma nasi arab xda... adehh..!!

Tuan Juhaida said...

Laa ye ke?takde ke nasi arab kat sana?

hainom OKje said...

OKje pun suka jugak pegi IKEA ni TJ...lama dah tak pegi....tah bila nak deko rumah jadi gitu hehe...
Nasi Arab ni my Arjuna sangat suka ...OKje pulak OKjerrr hehe..

Kumbang Jingga said...

rambang mata g ikea nie

Tuan Juhaida said...

Hihi tulah mmg kan if dpt decor rumah kemas,cantik n praktikal serta nampak cosy....phewww!

Tuan Juhaida said...

Yupp hihi.tq sudi dtg blog ini hihi happy2

mama3heroo said...

bestnye..selalu gak g ikea kalo g umah adk ipar kat sane..yg paling feberet skali makan kt situ la..metball..tp sejak kes daging kuda..terus takut..hee..

wah akk ade 3 heroo gak ke..hee sama la kita..

Tuan Juhaida said...

Hihi samalah kita.akak pun ada 3 hero jugak..bila la nak dpt baby girl lak ni hihi.boleh geng