Alhamdulillah

Friday, 12 April 2013

Surat dari dia...!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Selamat hari Jumaat, penghulu segala hari. Hari yang penuh keberkatan dan kemuliaan. 

Hari ni  nak 'share' sepucuk surat daripada yang tersayang hehe..jeng...jeng..jeng... surat daripada anak sulungku yang berumur 9 tahun. 


Terharunya... masa tu mama baru lepas marah anak2 (situasi agak biasa bagi yang ada 3 anak lelaki hehe). Sebentar kemudian tengok anak sulungku (Haikal), telah lekatkan surat ni di pintu 'fridge'. Huhu terus lembut hati mama dan terpadam segala api kemarahan... Sesungguhnya...anak itu satu amanah untuk kedua ibu bapanya. Mereka ibarat kain putih...yang suci dan bersih...kitalah yang bertanggungjawab untuk mencorakkan mereka...

Semoga kita semua berjaya mendidik anak2 menjadi insan yang cemerlang di dunia dan di akhirat. Amin!

wajah kesayangan hamba!

16 comments:

elly-daily said...

alololo comey....

Tuan Juhaida said...

Hehe tulah.x sangka anak2 kecil boleh terfikir nak tulis surat minta maaf hihi

mama3heroo said...

3 hero ke kak..bpe umur ank2 akk tu..
he3..saya pun 3 hero gak ni..
8,5,1 & thn

Tuan Juhaida said...

Umur 9,8 dan 4 tahun hihi

Mrs. Abi said...

salam kenalan....hehehe akak, sy bru 25 tahun hahahahaha... tersengih2 sy tgk akak pggl sy 'akak' hahahaha... pape pn salam kenalan ye....

awin (hatiterdetik.blogspot.com)

Tuan Juhaida said...

Hehe sori ya.tq sudi dtg singgah blog akak.salam kenal

CeqGu said...

Hehehe so sweet. Hope firas pun mcm ni, pandai pujuk mama bila mama bertukar jadi singa jadian kikiki

Tuan Juhaida said...

Hihi firas mesti lg hebat ni...mesti pandai amik hati mama dia

umi alya said...

tiba2 tersa sebak di dada, bijaknya..

Tuan Juhaida said...

Tulah..mmg tindakan nya menyentuh hati mamanya ni..huhu.terharu

Rozita Ismail said...

bijak betul along amik hati mamanya...so sweet!tp rasa terharu lak...

nurbijen said...

Kalau saya pun mmg cair kalau dapat surat mcm ni... sweet la Danial :)

Tuan Juhaida said...

Haikal yg tulis tu nur.danial tu yg putera ke dua sy hihi

Tuan Juhaida said...

Tulah sweet sgt.kita yg dewasa nipun bila buat salah susah nak admit or mohon maafkan

hainom OKje said...

alahai TJ..... memang sejuk perut ibu mengandungkan...

Tuan Juhaida said...

Tulah.mmg tersentuh hati eden ni