Alhamdulillah

Friday, 5 April 2013

Book Xcess !

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat teman-teman tersayang
Apa khabar semua? Harap semua sihat dan ceria di hari Jumaat yang penuh berkat ni.
Hari ni nak kongsi sedikit cerita tentang Kedai Buku Book Xcess yang terletak di Amcorp Mall, PJ. Kedai buku ini dibuka setiap hari bermula pukul 10.30 pg hingga 9.30 mlm.





Suka bawa anak-anak pergi ke kedai buku ni kerana banyak terdapat seleksi' pop-up book's dengan harga yang amat berpatutan!.

Ini satu contoh 'pop-up books' yang amat best!

 'pop -up' human skeleton with full information! (Good for biology's student!)

 My beginning in mum's uterus!

Ni 'picture' tahun lepas hehe

 My head

Inside my head !(brain, skull etc)

rib cage

My tummy!

Inside my tummy!

Ini contoh buku-buku lain yang kami beli kat sana.



 Ini juga 'pop-up books' yang amat menarik!

It belongs to little Danish coz hobi Danish ialah segala yang berkaitan tentang kereta hehe 
(toys and books about cars)





Pendek cerita, macam-macam jenis buku ada disini....Jommm....datang ramai-ramai!

Danish and fresh rose! Cium bunga sampai bunga masuk hidung ke??
Danish cakap...just for you...!muaahhh!

Sampai sini dulu cerita kita...jumpa lagi ya.
Terima kasih yang sudi membaca sampai habis.
Wassalam!



11 comments:

azlina razak said...

Eh2..kretif sangat body book tu..mesti budak2 suka n cepat ingat..

nurbijen said...

wah, mmg menarik la buku2 tu.. saya tgk pun rasa teruja.... budak2 mesti lagi suka, kan?

Tuan Juhaida said...

Yupp.mmg sgt menarik!

Tuan Juhaida said...

Nur...sy pun beli juga buku2 tu utk letak kat biology lab sebagai rujukan utk students biology saya

Anonymous said...

bagus bk2 camni,bertuah bebudak tu dpt pendedahan awal dr mamanya..hehe

Tuan Juhaida said...

Tq akak.mmg bagus n harganya pun bpatutan.baik akak bwk anak2 akak gi sana

hainom OKje said...

Menarik jugak tukan TJ... bukan budak2 aje yang suka kita yg tua pun boleh belajar sekali...hehe
tak pernah gi kedai buku kat sini.. sebab jarang pun gi Amcorp mall

Tuan Juhaida said...

Kalau gi Amcorp Mall tu,kedai buku tu naik tingkat atas skali.haah kita pun x jemu belek2 buku tu hihi

Anonymous said...

yupp...mmg sesuai gak wat org tua bc!!tp tmp tu jauh la ida,kalu dkt2 tu smpai la akak...hehe

CeqGu said...

Ida, geramnyaaaa tgk buku2 tu. Harus diterjah ni.

Tuan Juhaida said...

anis, jommmm terjah!mmg banyak pilihan pop-up books...mesti firas suka